Dershanelerden Erdoğan'a tepki!

Dershanelerden Başbakan Erdoğan'a Ortak Tepki!

Dersanalerden Başbakan Erdoğan'a ortak tepki. Aralarından ÖZ-DE-BİR, GÜVENDER, TÖDER'in bulunduğu dersane kurucuları birliği, dershanalerin okullara rakip olmadığı belirtilerek, söylenenin aksine bu kurumlarda özel ders alma imkanı olmayan orta halli ailelerin yararlandığı kaydedildi.

Özel dershaneleri temsil eden dernekler, hükümetin dershaneleri kapatmagirişimiyle ilgili ortak açıklama yaptı. Özel dershaneler konusunun sektörle,eğitim yöneticileriyle tartışılması istenen açıklamada, "Özel dershanelerokul değildir, okula alternatif değildir. Okullar ile dershanelerin işlevleri farklıdır. Biri, diğerinin yerine geçirilemez." denildi.

 

Ortak açıklamada, dersanalerin özel eğitimkurumları olduğu belirtilerek, AB ülkeleri dahil olmak üzere Güney Kore, HongKong, Japonya ve Tayvan gibi Uzak Doğu ülkeleri ile ABD ve Kusey Amerikaülkeleri'nde benzeri eğitim kurumlarının bulunduğu belirtildi.

DERSANELER ORTA HALLİ AİLELER İÇİN FIRSATTIR

 

Dersanelerde, orta halli aile çocuklarınıneğitim gördüğü belirtilirken 50 bini öğretmen 100 bine yakın personelin hizmetyaptığı kaydedildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

 

Özel dershaneler, ders ihtiyacınıkarşılayan, özel ders alma fırsatı bulamayan, dar ve orta gelir düzeyindekiailelere hizmet sunan kurumsal yapılardır.

 

Özel dershaneler okul değildir, okulaalternatif değildir. Okullar ile dershanelerin işlevleri farklıdır.Biri diğerinin yerine geçirilemez. Bu bakımdan dakademeler arası geçişte talebi karşılayacak ve adil, nesnel, hakkaniyetölçülerinde, güvenilir bir geçiş sağlayacak tedbirler için çaba göstermekgerekir."

KAÇAK/KORSAN EĞİTİM YAYGINLAŞIR

Yapılan açıklamada dikkat çeken bir diğer unsur ile derhanelerin kaldırılmasıhalinde meydana gelebilecek olumsuzluklar oldu. Üstün performanslarıylatoplumda olumlu imaj oluşturan dershanelerin, eğitime erişimi yaygınlaştırdığıve okul dışı zamanların kontrollü eğitim ortamlarında geçirilmesini sağladığıda göz ardı edilmemesi gerektiği belirtilerek şunlar kaydedildi:

"Göz ardı edilmemesi gereken başka bir nokta da dershanelerin kapatılmasıdurumunda kaçak/korsan eğitim öğretim faaliyetlerinin artacağıdır. Bu bakımdandershaneleri eğitim sisteminin dışına çıkarmayı istemek yerine, dershanelerdekieğitim birikiminden 'Nasıl daha iyi yararlanabiliriz?' sorusuna cevap aranmalıdır.

 

Özel dershane dernekleri ÖZ-DE-BİR,GÜVENDER, TÖDER olarak bu konuda söyleyecek çok sözümüz vardır, yapacak çokhizmetimiz olacaktır.

eğitimajansı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri