Deniz Harp Okulu Öğrenci Alım İlanı 2016

Deniz Harp Okulu Öğrenci Alım İlanı 2016

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Harp Okulu Öğrenci alım ilanını yayımladı.


Deniz Harp Okuluna 2016 yılında erkek ve bayan öğrenciler alınacaktır. Deniz Harp Okuluna başvuru koşullarını taşıyan ve Deniz Kuvvetlerimizin seçkin Deniz Subayları arasında yerini almak isteyen öğrencilerin 23 MART-13 MAYIS 2016 tarihleri arasında internet sitemizdeki (www.dho.edu.tr) ön kayıt programını kullanarak ön kayıt başvurusu yapmaları gerekmektedir.

İnternet üzerinden ön kayıt başvurusu yapmayanlar ikinci seçim aşama sınavlarına (ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve görüşme) çağrılmayacaklardır. Şahsen ve posta yolu ile başvurular kabul edilmeyecektir.

Ön kayıt başvurularının sona ermesi ve 2016 Yılı Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarının  açıklanması  sonrasında  YGS-1,  YGS-2  ve  YGS-5,  YGS-6  puan  türleri  dikkate alınarak ihtiyaç duyulan aday sayısına bağlı olarak “İkinci Seçim Aşamaları Çağrı Taban Puanı” belirlenecektir.

Belirlenecek taban puandan daha yüksek puan alan adaylar ikinci seçim aşama sınavlarına (ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik ve görüşme) çağrılacaktır. Taban puanlar ve ikinci seçim aşama sınavlarına çağrılan adaylar Haziran (2016) ayı içerisinde internet sitemizde ilan edilecek, ayrıca posta yolu ile bir çağrı  yapı l mayacak , belge  gönderi lmeyecektir  . (Adaylar İhtiyaç duydukları bilgi ve belgeleri internet sitemizden temin edebileceklerdir)

Çağrı yapılan adaylardan başvuru koşullarına uymayanlar, belgeleri eksik veya hatalı olanlar ya  da  ön  kayıtta  hatalı,  yanlış  ve  eksik  bilgi  verdikleri  tespit  edilenler  ikinci  seçim  aşama sınavlarına alınmayacaklardır.

Deniz Harp Okulu Komutanlığında icra edilecek olan ikinci seçim aşamalarında başarılı olan adayların, fiziki yeterlilik testleri ve görüşme aşamasında aldıkları puanlar ile 2016 yılı Lisans Yerleştirme Sınavının (LYS) MF-1, MF-4 ve TM-1, TM-2 puan türlerinde alacakları puanlar dikkate alınarak “aday performans puanları” tespit edilecektir.

İkinci   seçim   aşamalarında   başarılı   olan   adaylar   “aday   performans   puanlarına”   göre sıralanacak, kontenjana girerek sevk edilecekleri askeri hastaneden “Askeri Öğrenci Olur” raporu alan adayların kesin kayıt işlemleri yapılacaktır. İkinci seçim aşama sonuçları, Lisans Yerleştirme Sınav (LYS) sonuçlarının açıklanmasını müteakip internet sitemizde ilan edilecek,  ayrıca posta yolu ile bir duyuru  yapı l mayacak , belge  gönderilmeyecektir.

2016 KPSS VE PERSONEL- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri