Davutoğlu'nun defterinden ilk çıkan Bahçeli oldu

Davutoğlu'nun defterinden ilk çıkan Bahçeli oldu

Davutoğlu, "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz" sözleri sonrası ilk kez açıklamalarda bulunuyor.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu Sakarya'da yaptığı bir konuşmada sarf ettiği "Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz; 7 Haziran ile 1 Kasım arası en kritik dönemlerden biri" sözleri sonrası ilk kez açıklamada bulundu.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

"Akademideyken ben öğrencilerime entellektüel namusu öğretirken şunu söyledim: hiçbir romanı kısmen okumayın, hiçbir filmi fragmanından takip edip yorum yapmayın. Bu konuyu yanlış anlamanıza neden olacak bir entellektüel sapmadır. Buınu bir kamuoyu öncüüsü, düşünce adamı yaptığında maruz görülmez. Bahssettğiniz cümle 27 saniye, benim konuşmam bir saat.


Burada kastettiğim çok açık. Bu belediye başkanları görevden alındığı zaman ben 3 tweetle görüşümü beyanettim o zaman da saldırdılar. Bugünlerde en maliyetsiz saldırıların hedefi benim. Bana saldırmak ödüllendirilen bir şey. Benimle bir araya gelen gazeteciler ise işlerinden oluyor. Umarım siz de olmazsınız. Bir tanesinin aklına da bana sen bir görüş beyan ettin diye soran olmadı.

O konuşmanın bütününde ben, 'terörle mücadele en net şekilde verilmelidir' dedim. Sonra şunu söyledim; 'eğer defterler açılırsa birçok kişi insan önüne çıkamaz.' Niye 1 Kasım dedim?


O dönem benim Meclis'te çoğunluğu olmayan bir başbakandım. 1 Kasım'dan sonra ise zaten seçim kazanmış terörle mücadelede her türlü risk alabilecek durumdayım. O dönem HDP her türlü tahriği yaptı ve PKK her yerde eylemliliklere başladı. O zaman HDP'ye dedik; 'siz siyasi partiyseniz sadece siyaset yapın. Bu eylemlere destek vermeyin' Daha sonra 21 Temmuz'da Adıyaman'da bir askerimiz şehit oldu. 23 Temmuz günü güvenlik birimlerne talimat verdim. Hesap şuydu; nasılsa geçici bir hükümet var, bütün terör örgütleri hareket geçti. 7 Haziran akşamı milletimize verdiğimiz söz vardı. Ben bu sözlere sadık kalarak terörle mücadele başlattım.

MHP'ye gittğimde uzun dönemli bir koaliasyon olmayacağını biliyordum. Ozaman yaptığımız öneriler şunlar oldu: Uzun dönemli koalisyon, kısa dönemli, seçime kadar AKP- MHP koalisyonu. AKP'nin azınlık hükümetine MHP'nin destek vererek Meclis'ten güven oyu almam. 4'üncüsü bu da omayacaksa Cumhurbaşkanımızın yönlendirmesiyle seçim öncesi gidilecek anayasal hükümete katkıda bulunmak .Ve beni hayrete düşüren şu oldu: mücadelenin bu kadar sert sürdüğü günlerde MHP Genel Başkanının tekliflerime hayır demesi. Şimdi bunu demediğini iddia ediyor.

"Tehdit yoktu. İki husustan bahsettim ve ikisini de açtım. Hayatım şeffaftır, sözüm açıktır, bir şey söylersem net söyler ve spekülasyon yapılmasına izin vermem. Tehdit alıyorum. Bedel ödetmek bir tehdittir. O hiç önemli değil, o yola çıkan bunları göze alnmıyorsa çıkmamalı. İyi niyetli eleştirileri anlarım. Başımın üzerinde yeri var. O 27 saniyelik konuşmadan bunları çıkaranlar, üzerinde tepinenler FETÖ, PKK ve troll çeteleridir. Bu üçünün bana karşı bir ittifak etmesi bile birçok şeyi ortaya koyuyor. O dönemdeki bütün mücadele demokratik hukuk devletinin içinde verilmiştir. O gün yaşananlar devlet tarafından yapıldı da PKK mazlum gibi bir algı var. Benim Başbakanlığım döneminde yapılan her şeyin hesabı verildi. O dönemki saldırıların failleri yakalandı ve yargılandı.

"Beni derinden üzen diğer gelişme 12 Eylül kongresine giderken toplamda 29 şehit verdiğimiz hafta Van'da bu şehitlerin cenazesine katılırken benim arkadaşlarım kongre için bazı delegelerden imza toplamaya çalışıyorlardı. İkinci eleştirim ben cenazelerdeyken İl Başkanları'ndan, kongre üyelerinden benim karşımda imza topluyorlardı. Ben Ankara'ya döndüğümde 'ateş çemberinden geçerken sizinle MKYK listesi müzakere etmem' dedim. Bunlar yersiz söylenmiş sözler değil. MHP'lileri tenzih ederim, AKP tabanını tenzih ederim, onlar teröre karşı mücadeleye destek veren insanlardır. AKP'den benim tarihimi silmeye çalıştılar

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset-gündem Haberleri