dakika..Resmi Açıklama Geldi: 1 Ocak'ta Başlıyor

dakika..Resmi Açıklama Geldi: 1 Ocak'ta Başlıyor


Almanya Türklerin hesaplarına erişebilecek: 1 Ocak’ta resmen başlıyor

Almanya, ülkesindeki Türk ve Türk kökenli tüm şahıslar ile tüzel kişilerin banka hesap bilgilerini ve Türkiye’deki her türlü kazanç bilgilerini bu yıl sonunda Türkiye’den alacağını “resmen” duyurdu. Alman Maliye Bakanlığı; Türkiye ile anlaşıldığını, banka hesaplarının 1 Ocak 2021’den itibaren paylaşılacağını bir yazıyla açıklarken, milyonlarca hesaptan yaklaşık 10 milyar Euro’luk ek vergi bekliyor. Denetleme şirketi KPMG de “Almanlar geriye dönük araştırma yapabilir” açıklamasını yaparak müşterilerini uyardı.

Almanya, Türkiye‘nin yurt dışındaki Türkler’i dikkate almadan imzaladığı “Banka ve finansal bilgilerin otomatik paylaşımı” anlaşmasını, bu yıl sonu itibariyle yürürlüğe koyacağını açıkladı ve Almanya Maliye Bakanlığı (BMF), 1 Temmuz 2020 tarihli bir yazıyla, Türkiye’den hesap bilgilerini alacağını duyurdu.

Otomatik Bilgi Paylaşımı ile Almanya, ülkesinde yaşayan Türk ve Türk kökenli gerçek ve tüzel kişilerin, her türlü finansal bilgisine ulaşabilecek. Benzer açıklamayı İsviçre de yaptı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri