Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan vergi artışı açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Vergi Artışı Açıklaması

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında konuştu.

"İZAH ETMEMİZ LAZIM"
Erdoğan toplantıda, son günlerde büyük tepki toplayan vergi zamlarıyla ilgili, "İcap ettiğinde vergi artışı yapılmaz mı? Elbette yapılır. Ama bir şartla; ortaya çıkan yükü doğru hesaplayarak millete bunu en baştan izah etmeniz, elde edilen kaynağı nereye kullanacağınıza ikna etmeniz şartıyla bunu yapabilirsiniz. Aksi halde "ben yaptım, oldu" anlayışına ekonomi politikalarında da yer yoktur." dedi.

“Vergi artışı olabilir.” Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde gündeme oturan vergi artışları konusunda konuştu. Gerektiği zaman vergi artışı yapılabileceğini ifade etti. Ancak bunun belli şartlar altında yapılabileceğini, vergilerden elde edilen gelirin hangi alanlarda kullanılacağının halka anlatılması gerektiğini belirtti. Bu şekilde olmazsa “yaptım oldu” şeklinde bir uygulamanın doğru olmayacağını kaydetti.

“Yüksek faiz nedeniyle enflasyon düşmüyor.”

Faizlerdeki düşüşten memnun olmadıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizler düşmediği takdirde enflasyonun da düşmeyeceğini belirtti. Bunun kendi görüşü olduğunu vurgularken yüksek faizin enflasyonun düşmesine müsaade etmeyeceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri