Corona virüsü öldüren yıkanabilir kumaş ürettiler

Corona virüsü öldüren yıkanabilir kumaş üretildi

Dünyanın dört bir yanında aşıyı bulmak için zamana karşı yarış verilirken, virüsü yüzde 90 etkisiz hale getiren kumaş büyük ses getirdi.

Corona virüse karşı 100’den fazla aşı çalışması dünyanın farklı köşelerinde devam ederken, üretilen bir kumaş tüm dengeleri değiştirebilir.Kaynak: Amerika'nın Sesi

Kumaşın, defalarca yıkandıktan sonra bile corona virüsü yüzde 99 oranında etkisiz hale getirmesi bekleniyor. Kumaşın laboratuvar testleri, başarılı geçti.


İsrailli Sonovia firmasının tekrar kullanılabilen anti-viral maskeleri çinko oksit nano parçacıklarla kaplı. Bu malzeme bakteri, mantar ve virüsleri yok ediyor. Firma bu özel kumaşın kullanıldığı maskelerle virüs salgınının durdurulabileceği görüşünde.

Sonovia tarafından yapılan açıklamada, Şangay’daki Microspectrum laboratuvarında yürütülen testlerin maskelerde kullanılan yıkanabilir kumaşın corona virüsü yüzde 90 oranında etkisiz hale getirdiği sonucunu ortaya koyduğunu bildirdi.


Sonovia’nın teknoloji müdürü Liat Goldhammer, kumaşın sonraki haftalardaysa corona virüsün yüzde 99’unu etkisiz hale getirmesini beklediklerini bildirdi.

Goldhammer'e göre, kumaş maskelerin yanı sıra hastanelerin kullandığı tekstil ürünleri, koruyucu malzeme ve giysilerde de kullanılabilecek.


Sonovia, müşterilerinin arasında Alman Bruncker ve Weber Ultrasonics şirketleriyle Almanya ve ABD’deki hastanelerin olduğunu kaydetti.

Şirket ayrıca İtalya’daki Adler Plastic firmasıyla kumaşların araçlarda ve toplu taşımada kullanıldığı, maskelerin de çevrimiçi olarak satıldığı bir pilot çalışma uyguladıklarını bildirdi.


Açıklamada ürünün İtalya’daki pilot çalışmayla eş zamanlı olarak Çin’de de uluslararası standartlara uygun şekilde deneylere tabi tutulduğu belirtildi.

Geçen ay Avusturya’nın HygCen laboratuvarında SARS-COVID ailesinin özelliklerine benzer özellikler taşıyan Vaccina virüsüyle deneyler yürütülmüş ve ürünün virüsü öldürme etkisinin 'iyi' olduğu sonucuna varılmıştı.


Gilead ilaç firması ise, corona virüsle mücadelede etkisi kanıtlanan Remdesivir ilacını yıl sonuna kadar iki milyondan fazla üretmeye hazırlanıyor.

Şirket damar yoluyla enjekte edilen Remdesivir’in Ağustos ayında soluma yoluyla kullanılan versiyonunu insanlar üzerinde deneylerine başlamayı planladığını açıkladı.


Damar enjeksiyonuyla uygulanan Remdesivir, corona virüse karşı insanlar üzerinde yapılan deneylerde etkili sonuç alınan ilk ilaç olma özelliğini taşıyor.

Gilead ilaç firması, nebülizatör ile kullanılacak ilacın solunan bileşiminin hastaneler dışında da kolay kullanıma olanak sağlamasını umuyor

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı