Çocuğunu okula göndermek istemeyen ne yapmalı?

MİLLİ EĞİTİM BAKANI AÇIKLADI! ÇOCUĞUNU OKULA GÖNDERMEK İSTEMEYEN VELİLER NE YAPMALI?

Çocuklarını okula göndermek istemeyen veliler ne yapacak?
2020-2021 Eğitim öğretim döneminin uzaktan veya yüz yüze eğitim ile sürdürülmesi tartışmaları devam ederken, Milli Eğitim Bakanı'ndan konuya dair önemli açıklamalar geldi

Yeni eğitim öğretim döneminde bazı yaş gruplarında yüz yüze eğitimin başlayacağı açıklamasından sonra veliler ikiye bölünmüştü. Yüz yüze eğitimi destekleyen velilerin yanında bazı veliler uzaktan eğitim olması gerektiğini savunuyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocuklarını okula göndermek istemeyen velileri mutlu edecek bir açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, dün yaptığı açıklamada “21 Eylül olarak belirlediğimiz başlangıç tarihinde, yüz yüze eğitim öğretime sadece halihazırda zaten açık olan okul öncesi öğrencilerimiz ve okulla duygusal bir bağ kurma ihtiyacında olan birinci sınıf öğrencilerimizle başlayacağız.” ifadelerini kullandı. Bakan Selçuk, çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerin bu durumu okul yönetimine bildirmeleri halinde, isteyen çocukların uzaktan eğitime devam edebileceğini açıkladı.

Çocuğunu okula göndermek istemeyen velilerin merakını Bakan Selçuk şu sözlerle giderdi; “Velilerimiz isterlerse öğrenciyi yüz yüze eğitime göndermeme konusunda mazeret beyan edebilirler. Bu durumda öğrencimiz, uzaktan eğitime devam edecek ve devamsız sayılmayacaktır.Bu kademeler de Sağlık Bakanlığı tavsiye kararları doğrultusunda, sınıf mevcudu yüz yüze eğitim için gruplara ayrılarak, azaltılacaktır ve çocuklarımızın okulda kalış süreleri kısaltılacaktır. Eğitim, yüz yüze eğitime ek olarak uzaktan eğitim yolu ile devam edecektir.


 
DİLEKÇEDE “KRONİK RAHATSIZLIK” YA DA “ENDİŞE” YAZMAK YETERLİ
Böylece hem yüz yüze eğitim hem de uzaktan eğitim imkanları bir arada kullanılarak eğitim öğretime devam edilecektir. Sınıf mevcudunda sağlanan azalma, okul servislerine de aynı oranda yansıyacaktır. Yüz yüze eğitimde temizlik ve hijyen konusunda, Sağlık Bakanlığımızın ve Bilim Kurulunun rehberliğinde her türlü tedbiri alıyoruz. Okul hayatını daha önce tecrübe etmemiş olan birinci sınıf öğrencilerimizi; seyreltilmiş sınıflarımız, eğitim programımız, sosyal mesafeye riayet ederek oynayacakları temassız oyunlarımız, titizlikle çalışılmış uyum haftası içeriklerimiz ve elbette ki bu süreci omuzlayacak öğretmenlerimizin gayretleriyle karşılayacağız.”

Öte yandan velilerin okul yönetimine yazdıkları dilekçede çocuklarını göndermeme nedeni olarak “kronik rahatsızlık” veya “endişe duyduklarını” yazmalarının yeterli olacağı ifade edildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı