ÇİFT CEZA YEDİ

KARANTİNAYA UYMAYIP EVDEN ÇIKAN ÇİFT CEZA YEDİ!

Almanya'dan Türkiye'ye gelen çift karantina kuralına uymayıp evden çıkınca para cezası kesildi. İhbarı alan ekipler harekete geçerek, 6 bin 300 TL ceza kesti.
39 dakika önce Bir dakikadan az


 
Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Almanya’dan Türkiye’ye gelen N.Ö. ve R.Ö.’nün karantina kurallarına uymayıp dışarıya çıktı. Bunun üzerine ihbar alan Beyşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler harekete geçerek, çifte 6 bin 300 TL para cezası kesti.

6 BİN 300 TL CEZA
Almanya’dan Türkiye’ye geldikten sonra kendilerine havalimanında verilen eğitime rağmen polis ekipleri, çarşıda dolaşan gurbetçi çift N.Ö. ve R.Ö. hakkında işlem başlattı. Hüyük ilçesinden Beyşehir’e geldiği öğrenilen gurbetçi çift tekrar kaldıkları evlerinde gözetim altında tutulmaya başlanırken, hakkında tutanak tanzim edilen çifte Hıfzıssıhha Kanununa muhalefet ettiği gerekçesiyle Beyşehir Kaymakamlığı tarafından kişi başı 3 bin 150 lira olmak üzere toplamda 6 bin 300 liralık para cezası kesildi. Gurbetçi çifte, tekrarı halinde ise aynı cezanın kesileceği ve Türkiye Cumhuriyeti Kanunu’nun 195.maddesinden suç duyurusunda bulunulacağı uyarısı da yapıldı.

Öte yandan, yurt dışından gelen her vatandaşa eğitim veriliyor, evde karantinayı kabul edenler ise taahhütname imzalıyor. Bu taahhütname içerisinde evden kesinlikle çıkmayacağı, misafir kabul etmeyeceği ve hijyen kurallarına uyacağı bulunuyor. ile hekimleri tarafından her gün kontrol edilen, telefonla her gün hastalık takibi yapılan taahhüt imzalayan vatandaşları, kolluk kuvvetleri de oturdukları evlerde olup olmadıklarını ve misafir kabul edip etmediklerini sürekli kontrol edip denetliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri