ÇARPICI ARAŞTIRMA

ÇARPICI ARAŞTIRMA! AVRUPA'YI SARSAN KORONAVİRÜS TÜRKİYE'YE NEDEN UĞRAMADI?

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan tüm dünyaya hızla yayılmaya devam eden koronavirüs, dünyayı ölümle kasıp kavururken vatandaşları paniğe sürükledi. Uzmanlara göre koronavirüsten korunmanın en etkili yöntemiz hijyen. El yıkama alışkanlığı özellikle virüsü engelleme de çok önemli rol taşırken Avrupa'da el yıkama alışkanlığı yüzde 50 seviyesindeyken, Türkiye ise el temizliğine önem veren ülkeler arasında Avrupa'da ikinci sırada yer alıyor.

 

Tüm dünyaya hızla yayılmaya devam eden ve binlerce kişinin ölümüne neden olan koronavirüs, Avrupa’da etkisini göstermeye başladı. Son zamanlarda dünyanın gündeminde olan koronavirüs ile ilgili uzmanlar açıklama yaptı.

ELLERİ YIKAMAK
Başta italya olmak üzere bir çok Avrupa ülkesi salgın nedeniyle kayıplar verirken, Avusturya, Hırvatistan, Yunanistan ve İsviçre’deki vakaların neredeyse tümünün koronavirüsün Avrupa’daki başkenti İtalya’yı ziyaret etmiş olması dikkat çekiyor. Uzmanlar, virüsten korunmak için en önemli konunun hijyen olduğunu ve en basit ve etkili tedbirin ise elleri yıkamak olduğunu vurguluyor. Avrupa Koronavirüs’le en büyük savaşlarından birini verirken data gazeteciğinin ulaştığı sonuç ise çok çarpıcı.

ELLERİN YIKAMIYORLAR
2015 yılında yapılan bir anketse bu soruya verilerle cevap vermiş görünüyor. Statista’nın araştırmasına göre Avrupa’nın bir çok kentinde tuvalet çıkışlarında insanların ellerini yıkamadığını görmek oldukça mümkün.


Ankete göre tuvaletten sonra en az ellerini yıkayanlar Hollandalılar. Hollandalıların sadece yüzde 50’si tuvaletten çıktıktan sonra ellerini yıkıyor. Bu oranı yüzde 57 ile koronavirüsün Avrupa’daki merkez üssü İtalya takip ediyor.

TÜRKİYE İKİNCİ ÜLKE
Tuvaletten sonra ellerini yıkama alışkanlığının en yoğun görüldüğü ülke ise yüzde 96 oranla Bosna Hersek.

El yıkama alışkanlığının en yaygın görüldüğü ikince ülke ise yüzde 94 oranla Türkiye.

Yine Statista’nın Coronovirüs’ün Avrupa’daki ilerleyişine baktığımızda hijyen alışkanlıklarıyla koronavirüs yayılması arasında bir paralellik de açıkça görülebiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri