ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MÜJDEYİ VERDİ!

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI MÜJDEYİ VERDİ!

Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi Kapanış Konferansı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun katılımıyla Ankara’da bir otelde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Bakan Sarıeroğlu, projenin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirterek, projenin yazım aşamasında yer aldığını, uygulama aşamasında milletvekili, kapanışında da Bakan olarak katılmanın nasip olduğunu anlattı.

Bakan Sarıeroğlu, "Konu kadınlarımızın emeği, kadınlarımızın haklarının ve şartlarının iyileştirilmesi, toplumsal rol ve statülerinin yükseltilmesi olduğu zaman hem ben şahsım adına hem de Bakanlığımın bütün imkanlarıyla bu konuyla ilgili kararlılıkla hassasiyetle çalışacağımızı ifade etmek istiyorum. Kalkınmanın temel unsuru kadınlar. Eğer kadın olmazsa kalkınma, büyüme süreçlerinde gerçekten büyük bir eksiklik olur. Toplum olarak kalkınma, büyüme, istihdam için kadınların gücüne, inancına ve özverisine biz inanıyoruz. 15 yıldır AK Parti iktidarları döneminde de bu inancımızla kadınlar için her türlü imkanı en iyi şekilde ortaya koymak için hem yasal hem uygulama anlamında son derece önemli çalışmalara imza attık. Kadınların ekonomik yaşama daha fazla katılmaları, büyümeden daha fazla pay almaları, toplumdaki rollerinin daha da güçlenmesi, aile içerisindeki rollerinin daha da güçlenmesi için önümüzdeki dönemde de ciddi çalışmalarımız olacak" ifadelerini kullandı. Bakan aynı zamanda engelliler, gençler ve kadınlara istihdam müjdesi verdi. 

"Bu 2023 hedeflerimize ancak kadınların iş hayatında başlatacağı değişim rüzgarıyla ulaşabileceğimize inanıyorum. Ülkemizi dünyanın en güçlü 10 ekonomisinden birisi haline getirmeyi istiyoruz. Bunu da ancak kadınların işgücüne katılımını arttırmak, girişimci sayılarımızı arttırmak, kadınların yönetim kademelerindeki sayısını arttırarak başarabileceğimizi düşünüyoruz. 20 Temmuz itibariyle göreve geldik. Bütün çalışmalarımızı tekrar gözden geçiriyoruz. Tüm çalışmalarımızda kadın hassasiyetini de yansıtarak bir değerlendirme içinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki dönemde en temel önceliğimiz istihdam. Cumhurbaşkanımızın başlatmış olduğu bir istihdam seferberliği var. Önemli bir başarıya imza atıldı bu istihdam seferberliğiyle. 15 Temmuz gibi ağır bir sürecin arkasından başlatılan bu seferberliğe katkı veren herkese şükranlarımızı sunmak istiyorum. Önümüzdeki dönemde de bu istihdam seferberliğimizi devam ettireceğiz. Ama buna yeni uygulamalar, yeni kolaylaştırıcı teşviklerimizle biraz daha ivme kazandırmayı istiyoruz. Bu istihdam seferberliğimiz de ikinci aşama diyebileceğimiz süreçte kadınlar, gençler, engellilerin önceliğimiz olacağını 6 aylık eylem planımızda bu konuyla ilgili önemli projeleri ortaya koyduğumuzu ifade etmek istiyorum." Bakan sözlerine kamuda yarı zamanlı çalışmayla ilgili yasal düzenlemeye ilişkin bilgi vererek devam etti. 

"Geçtiğimiz sene yaptığımız yasal düzenlemeyle doğum sonrası annelerimize yarı zamanlı çalışma imkanı getirdik. 2,4,6 ay olarak burada çok önemli bir şey, yarı zamanlı çalışsa da annelerimiz tam zamanlı olarak maaşlarını alıyorlar. Devreye işsizlik sigortamız ve iş kurumu giriyor sigortaları tam zamanlı olarak yatıyor. Aynı şey kamuda çalışan kadınlarımız açısından da geçerli. Analık izinlerinin bitmesini takip eden dönemde ilk çocuk için 2 ay, ikinci çocuk için 4 ay, üçüncü çocuk için 6 ay yarı zamanlı çalışarak tam zamanlı maaş alma imkanlarına sahipler. Kamuda çalışan kadınlar için yaptığımız düzenlemenin ikinci mevzuatlarını çıkardık. Ama kamuda çalışan kadınlar açısından yaptığımız yasal düzenlemenin şuanda ikinci mevzuatının çıkması kamu çalışanı kadınların en çok beklediği konulardan birisi. Geldikten sonra tekrardan incelemek istedim kapsamını daha etkin hale nasıl getirebiliriz diye. Bu bağlamda biraz gecikme oldu ama inşallah gelecek hafta bu kamuda yarı zamanlı çalışmayla ilgili yasal düzenlememizin yönetmeliği gelecek hafta itibariyle Başbakanlığa gönderilmiş olacak. Bunun da müjdesini vermek istiyorum" açıklamasında bulundu. Bakan Sarıeroğlu, kadınların işgücüne katılım oranlarını 2023 yılında yüzde 41’e çıkarmayı hedeflediklerini bildirdi.2015 yılı Mart ayında başlayan ‘Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin farkındalık ve somut çıktıları bakımından en etkili proje olduğunu kaydeden Sarıeroğlu, bunun Büyükanne Projesiyle karıştırıldığını ancak ikisinin birbirinden farklı olduğunu ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri