Çalışma Bakanlığından flaş 2021 asgari ücret açıklaması

Çalışma Bakanlığından flaş asgari ücret açıklaması: 1,5 kat artış

Asgari ücret hakkında milyonlarca kişi tarafından araştırmalar devam ederken Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan son dakika açıklaması geldi. Bakan Selçuk açıklamalarını Türkiye Büyük Millet Meclisinde yaptı.

Bakan Selçuk konu hakkında yaptığı açıklamalarında komisyonda bütün sosyal tarafların kamunun teklifleri, önerileri, talepleri, görüşlerinin bağımsız olduğunu objektif ve şeffaf bir şekilde yapılan toplantılarda dinlenmekte olduğunu vurguladı.


İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, bütçe ile yerel yönetimlerin dış borç kullanmasının sınırlandırıldığını belirterek iktidarın kaynak için bana gelmeyin, dış borçlanmada Hazine garantisi veremem dediğini vurguladı.
 
2021 ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI 

Bu açıklamalarının ardından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bakan Selçuk burada asgari ücret hakkında da değerlendirmelerde bulundu ve şu ifadeleri kullandı:

“Asgari ücret devlet, işçi ve işveren kesimlerinden oluşan üçlü bir yapı içerisinde bağımsız bir komisyon olan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenmektedir.

Komisyonda bütün sosyal tarafların, kamunun teklifleri, önerileri, talepleri, görüşleri bağımsız bir şekilde, objektif ve şeffaf bir şekilde yapılan toplantılarda dinlenmektedir.

18 yıllık döneme de baktığımız zaman, reel artış olarak 2020 Ocak itibarıyla 1,5 katlık bir artış sağlamış durumdayız”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri