Çalışma Bakanı: Taşerona kadroyu 657 değişikliği ile çözeceğiz

Çalışma Bakanı: Taşerona kadroyu 657 değişikliği ile çözeceğiz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Müezzinoğlu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun vatandaştan çok kamuya hizmet noktasında kaldığını ve bunun sonucu olarak sistemin kilitlendiğini, kamburlaştığını belirterek 657 yasasının en kısa sürede değişmesi gerektiğini ifade etti. Müezzinoğlu, taşerona kadro düzenlemesinin de 657 değişikliği ile çözüleceğini söyledi.

Bakan Müezzinoğlu, 1965 yılında yapılan Anayasa ile yürürlüğe giren 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun sistemi tıkadığını ve bu sorunun çözümüne yönelik çalışma başlattıklarını açıkladı. Yapılacak değişikliğin insan odaklı olacağını belirten Müezzinoğlu, yan yat dönemi bittiğini 657 sayılı kanun ile korunan bürokratik oligarşiye dur diyeceklerini ve devletin vatandaşa hizmet kalitesini en iyi sunacak şekilde değişiklikler yapacaklarını bildirdi.

Müezzinoğlu, kamu kurumların personel ihtiyaçlarını objektif sunmaları gerekliliğine vurgu yaparak yığılmalara mahal verilmemeli ve bu ihtiyaçları taşeron olarak çalışanları 4/A, 4/B, 4/C ile bu sisteme dahil etmek istiyoruz ancak sayılarının 720 bin civarında olduğu için yeni sistem getireceğiz dedi. Seçim beyannamesinde söz verdikleri taşeron işçilerin haklarını verebilmek için mutlaka sistemin alt yapısını yeni anayasa ile oluşturulması gerektiğini ifade eden Müezzinoğlu, bu konuda çalışmaların sürdüğünü TBMM’de görüşerek Anayasa değişikliği ile birlikte kanun ve yönetmeliklerde köklü değişiklikler yapılacağını bildirdi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Taşeron 4/D Haberleri 2024 Haberleri