Çalışma Bakanı Kamuya Personel Alımının Dondurulduğunu Açıkladı

Çalışma Bakanı Kamuya Personel Alımının Dondurulduğunu Açıkladı

14 Ekim 2016 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu NTV canlı yayınına katılarak sorulara cevap verdi. Yaptığı açıklamada kamuya alımları belirli bir süreliğine dondurduklarını belirtti.

Müezzinoğlu Taşeronların kadroya alınması konusunda gelen soruya "Artık kamu çalışanı sözleşmelisiyle daimi sözleşmelisiyle reforma ihtiyacımız var. Bunu yapabileceksek hizmet alanını yani taşeronu da dahil edip toplu bir çözüm üreteceğiz. Şu anda bütününde hangi mesafeyi kat edeceğiz. Bunu masaya yatıracağız" dedi.

İstihdam artışı nasıl sağlanacak konusunda: Ekomomik büyümeyi 4.4'e sonra da 5 ve üzerine diye bir hedefimiz var. 2015'in Temmuz'undan bu yana büyük bir terör durumu, sonra Rusya krizi, sonra 15 Temmuz darbe girişimi nedeniyle bu olağanüstü durumu kaldırıp büyümeyi başarabiliyorsak önemli bir zemine oturtabiliyoruz demektir. Tek bir şeye ihtiyacımız var, siyasi ve ekonomik istikrar, güven... 5 bölgede 22 ili kapsayan proje dinamizm getirecek.

400 bin iktisadi ve idari bilimler fakültesi mezununların alımı sorusuna Müezzinoğlu 'nun verdiği cevap "Kamuya alımları belirli bir süre durdurduk. Esasında kamuyu daraltan diğer dinamikleri yükseltirsek geleceğe daha umutla bakabiliriz" oldu.

Memurarahaber.com olarak görüşümüz  Kamudan atılan yüzbinlerce FETÖ terör örgütü üyesinin yerine doğacak ihtiyacın adil bir şekilde yapılacak olan Kamu Personeli Seçme Sınavı ile doldurulması zorunludur. Bakanınaçıklamasının pek mantıklı olduğunu düşünmüyoruz. Ve yine alımlar bizim düşüncemize göre devam edecektir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri