Bir bardak nar suyu içtiğinizde.

Bir bardak nar suyu içtiğinizde.

Narın hiç bilmediğiniz faydaları
Birçoğumuz nar soyarken zorlandığı için nar alırken fazlasına cesaret edemez, cesaret edemediği için de genellikle 3-5 adetten fazlasını alamayız ya da hiç almayız. Oysa ki narın bilmediğimiz bir çok faydaları var.

Nar hem çocuklarımız için, hem de bizler için harika bir besindir. nar sadece hoş bir meyve olmasının dışında, narın kabuğunun bile faydalarını saymakla bitiremeyiz....

Nar, c vitamini, potasyum ve d vitamini açısından çok çok zengin bir besindir. Ayrıca B1 ve B2 vitaminin yanı sıra, fosfor mineralleri ve kalsiyum içeren harika bir meyvedir. Nar susuzluğu ve içinizde ki hararetlenmeyi keser..

Ayrıca yorgunluk için birebirdir, yorgunluğu giderir ve günü enerjik bir şekilde tamamlamanızı sağlar. Sadece vücudu, kalbi ve mideyi kuvvetlendirip korumakla kalmaz, diş etleriniz için de harika bir kuvvetlendiricidir, ayrıca çarpıntılarınızı giderir..

Nar bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirmekle kalmayıp, mide iltihabınızı ve ağzınızın için de ya da dışında çıkan uçuk gibi yaralar için de çok faydalıdır. Nar kanser hücrelerinin giderek artmasını önleyerek, akciğer, meme, prostat kanseri, cilt ve kolon kanserlerine karşı bünyenizi korur ve vücudunuzun direnç göstermesini sağlar. Nar aynı zaman da tansiyonunuzu ve kanda ki kolesterol seviyenizi düşürür..

Narın en bilindik özelliklerinden bir tanesi de damarlarınızı açar ve damarda ki sertliği önler ve böylelikle kalp ve damar hastalıklarına birebirdir. Sıkılmış nar suyu sesinizi açar. Şeker seviyenizi dengeleyerek şeker hastaları için çok faydalıdır. Menopoz dönemlerinde rahatlatarak stresinizi atmanızı sağlar ve bu hassas dönemlerde şikayetlerinizi yok denecek kadar azaltır. Ayrıca eklem ağrıları ve artrit ağrılarınız için rahatlatıcı bir besindir ve cilt sağlığı için de faydaları oldukça fazladır.

Narın içinde ki zar hazmı kolaylaştırır ayrıca idrar söktürmeye son derece yardımcıdır. Narı kaynatarak hazırladığınız çay ise ishali keser, 2 ya da 3 gün boyunca sabahları kalkar kalkmaz aç karnına içip, öğle sonuna kadar bir şey yemediğinizde ise tüm bağırsak kurtlarını kolaylıkla döker. Ayrıca rahim duvarınız ince olduğundan dolayı hamile kalamıyorsanız eğer, hamile kalmak için mutlaka gün de 2 bardak nar suyu için..

Taze sıkılmışı ya da dışarıda satılan %100 nar suyu olarak satılan nar sularından da olabilir fakat %100 olduğundan emin olun. 15-20 gün boyunca bu şekilde nar suyu içerek rahim duvarınızın kalınlaştığını göreceksiniz.. ancak rahim duvarı kalın olan bayanların, regl dönemleri uzun sürer ve kanamaları çok aşırı olur ve miyomları ara kanamalar yapar bu bayanların ise kesinlikle nar suyundan uzak durmaları gerekmektedir..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı