Binlerce memur emeklilik için 3600 ek göstergeyi bekliyor

Binlerce memur emeklilik için 3600 ek göstergeyi bekliyor

3600 ek gösterge kamuda bir numaralı gündem olmaya devam ediyor. Öğretmen, sağlık personeli, polis ve din görevlilerine 3600 ek gösterge verileceğine yönelik açıklama, diğer kamu personelinin de umutlanmasına neden oldu.

Cumhurbaşkanlığı'na, milletvekillerine ve bakanlıklara konuyla ilgili çok sayıda talep gidiyor. Bakanlıklar da, gelen talepleri Cumhurbaşkanlığı'na iletiyor. Maliye Bakanlığı personeli başta olmak üzere bir çok kamu çalışanı da 3600 ek gösterge verilmesi talebinde bulundu.

Kamuda yaşanan 3600 ek gösterge talebi, emeklilik işlemlerini de etkiledi. Binlerce kişi 3600 ek gösterge beklentisi nedeniyle emeklilik işlemlerini askıya aldı.

3600 ek gösterge kapsamına alınacağı açıklanan öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi ve idareciler, emeklilik dilekçesi için ek göstergeyle ilgili yasanın çıkmasını bekliyor. Haziran-temmuz aylarında emekli olmayı planlayan yaklaşık 20 bin öğretmen, dilekçelerini beklemeye aldı.

Ancak, yaş haddini dolduranların, emekliliklerini 1 gün bile erteleme şansları bulunmuyor. 65 yaşını dolduranlar, istemeseler de emekli olmak zorundalar.

3600 ek gösterge müjdesinin açıklandığı 25 Mayıs’tan bu yana yaş haddinden dolayı emekli olanların ikramiye konusunda önemli kaybı söz konusu.

Yaş haddinden emekli olanlar, 3600 ek göstergeden yararlanamadıklarından dolayı her yıl için 838 lira kayıp yaşıyorlar. Üstelik yaş haddinden emekli olanlar 42-45 yıl gibi hizmeti olan kişiler. 45 yıl hizmeti bulunan bir kişi 3600 ek gösterge yasalaşmadan emekli olduğunda 37 bin 710 lira kayba uğruyor.

Kaynak : SGK Rehberi

TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset-gündem Haberleri