Berberlerin AÇILMA TARİHİ

BERBERLER, RESTORANLAR, AVM'LER.... VE BAŞLADI!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüsü salgını dünyada 200'den fazla ülkeye bulaşırken büyük bir tehdit haline geldi. Türkiye koronavirüsü salgını ile mücadele kapsamında berberler, restoranlar ve AVM'lerin kapatılmasına karar verdi. Peki Berberler, restoranlar ve AVM'ler ne zaman açılacak? İşte detaylar...

 
Koronavirüsü salgını ile mücadele kapsamında İçişleri Bakanlığı Berber, restoran ve AVM’lerin kapatılması ile ilgili genelge yayınladıktan sonra vatandaşlar haftalardır ne zaman açılacağını araştırıyor.

KADEMELİ AÇILACAK
Hafta içinde bu konuyla ilgili olarak iş dünyası, sivil toplum kuruluşları, sektör temsilcileriyle bir dizi toplantı gerçekleştirecek. Görüşmelerden çıkacak öneriler Bilim Kurulu’na iletilecek. Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve İçişleri Bakanlığı’nın da ‘izin’ vermesi durumunda ilk olarak berber ve kuaförlerin kontrollü şekilde açılabileceği belirtiliyor. Sektör temsilcileri, mayıs ortasına doğru AVM’lerin, sonra da restoranların kademeli açılabilmesi için çalışıyor.

“BERBER VE KUAFÖRLER AÇILSIN”
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Federasyonu Başkanı Bendevi Palandöken, mayısta esnafın yavaş yavaş dükkanlarını açmaya başlamasının şart olduğunu söyledi. Palandöken, “Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Ticaret Bakanlığı görüş istedi. Biz de önce ‘berber ve kuaförler açılsın’ önerimizi ilettik. Saat başı iki müşteri alacak şekilde hijyen ve sosyal mesafe kurallarını bozmadan günde 12 müşteriye kadar hizmet verebilirler” dedi.


 
Kadıköy’de berberlik yapan Koray Erkocaman bir an önce dükkanlarını açmak için resmi açıklama beklediklerini söyledi. “Evde çalışan tek kişi benim. Birikmiş paramız da yok. Dükkanı açarsak rahat nefes alırız” diyen Erkocaman, ticaretin kurallara uyularak devam edebileceğini kaydetti. Levent’te güzellik merkezi işleten Selma Güzelyurt ise “İşyerlerimizi açmamıza izin verirlerse günde kısıtlı randevuyla çalışmaya başlayabiliriz. En azından hem vatandaş hem de biz bir miktar rahatlarız” ifadelerini kullandı.

RESTORANLAR MESAFE AYARLIYOR

Turizm Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (TURYİD) Başkanı Kaya Demirer de, AVM’lerin riskin düşük olduğu il ve ilçelerde bayram öncesi açılmasının önerildiğini belirterek, “Restoranlar AVM’lerin açılışından 2-3 hafta sonra açılacak. TURYİD üyesi restoranların açılışı haziranda olacak. Şu anda Turizm Bakanlığımız ile restoranlarda metrekare yoğunluk üzerine çalışma yapıyoruz” dedi. Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TURES) Başkanı Ramazan Bingöl ise “Eğer AVM’ler açılırsa biz de restoranları açmayı planlıyoruz.

Yani mayısın son haftası açmaya başlamış oluruz. Masaların arasına 2 metre mesafe kuralı uygulanacak. Yüzde 30 doluluk sınırı getirilecek. Restoranlar açılmadan önce personele hijyen eğitimi vereceğiz. Turizm Bakanlığı’nın yaptığı sertifikasyona TURES olarak dahil olmayı planlıyoruz” diye konuştu

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset-gündem Haberleri