Başvurusu Reddedilen Öğretmenler!

Başvurusu Reddedilen veya Tercih Yapacak Kurum Bulamayan Öğretmenlerimizin Dikkatine

Cumhuriyet Tarihimizin en sorunlu ve en tartışmalı yer değiştirme dönemimi geçirmekteyiz. KHK ile ortadan kaldırılan haklar, birbirini gölgeleyen il içi-il dışı ve özür grubu takvimi, yeni sistemle oluşan norm fazlalıkları ve kaldırılan İL-İLÇE EMRİ uygulaması öğretmenlerimizi perişan etmektedir. Bu mağduriyetlerin halen sürmekte olan davalarımızla beraber binlerce davaya daha konu edileceğini düşünmekteyiz.  “Şimdi ne yapmalı?” sorusuna yanıt olacak şekilde:

 
1.        Erciş Van’da GENEL HAYATI ETKİLEYEN HALLER kapsamında başvurusunu kılavuz ve yönetmeliklere uygun olarak yaptığı halde bu başvurusu reddedilen öğretmenlerden dava açacak olan üyelerimizin yeni bir yazışma yapmasına gerek yoktur. Henüz bize ulaşmamış Dava taleplerihukuk@aes.org.tr adresinden yapılmalıdır,  Süreç sendikamız avukatlarınca yönetilecektir.
 
2.       Diğer başlıklarda (eş, sağlık, eğitim, genel hayatı etkileyen nedenler) özrü bulunduğu halde başvurusu kabul edilmemiş olan üyelerimizin de kısa öyküleri ile hukuk@aes.org.tr adresine başvuru yapmalarını bekliyoruz.
 
3.       Çeşitli özür grubu başlıklarında başvuru yapmış, başvurusu onaylanmış olmasına rağmen BRANŞINDA BOŞ KONTENJAN bulamayan üyelerimizin bu ekran görüntüsünü kopyalamaları (printscreen) ve kaydetmeleri, açılabilecek davalar için önemli bir delildir. Bu öğretmenlerimizin yer değiştirme takvimi sonuna kadar dava konusunu değerlendirme şansları vardır. Bu şansı 29 Ağustos Eyleminde birlikte zorlayacağız.
 
4.       Özür Grubu başvurusu onaylanan, tercih edecek kurum bulabilen şanslı öğretmenlerimizin de İL EMRİ uygulaması olmadığını hatırlaması, tercih ekranını kaydederek saklaması önemlidir. Geçmiş dönemlerde buharlaşan tercihlere rastlanmış, açılmayan okullara atama yapıldığı görülmüştür.
 
5.       Başka sendikalara üye olduğu halde sendikamız çatısı altında dava açmak isteyenler ve sendikasız öğretmenler de üyelik (istifa-üyelik) işlemlerinin tamamlanmasını beklemeden hukuksal yardım alabilir, davaya ilişkin girişimlerini sendikamız avukatlarıyla yürütebilir.  (Yakın tarihte online üye olan, üyelik formunu faks ve postayla genel merkezimize ulaştıran öğretmenlerimizin üyelik işlemlerinden önce hukuksal talepleri değerlendirildiğinden üyelik kabuller gecikmektedir, bu durumdaki öğretmenlerimizin hukuksal desteği gecikmeyecektir.) Mağduriyetin oluştuğu günden başlayarak 60 gün içerisinde dava açma zorunluluğu olduğu unutulmamalıdır.
 
6.       29 Ağustos eylemimize katılım için bize ulaşan bini aşkın öğretmenimize teşekkür ediyoruz. Eyleme konu sorunlu yer değiştirmeleri ulusal bir gazetede Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakana ve Milli Eğitim Bakanına hitaben bir mektuba dönüştürdük. Tam sayfa yayınlatmayı düşündüğümüz bu ilana katkı vermek isteyen öğretmenlerimiz kendi bütçelerini zorlayarak çeşitli miktarlarda havale yapmaktadır. Bizler özellikle eyleme katılım mazereti olanların ilan katkısını önemsiyoruz. Hem eyleme katılacak hem ilana katkı verecek olanlara adil olma kaygısındayız.
 
 
 
 
 
İlan Metni:
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah GÜL,
 
Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN,
 
ve
 
Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ömer Dinçer’e Açık Mektup:
 
Bizler; sizi ve gelecek nesilleri yetiştiren öğretmenleriz. Eğitimdeki her türlü değişiklik ancak ve yalnız bizim çalışma aşkımızla, uyum becerimizle ve fedakarlığımızla başarıya kavuşur, reforma dönüşür.
 
Eğitim sistemine ve teşkilat yapısına dair değişikliklerde fedakarlık payı hep bize düştü, ne yazık ki bedel ödeyen hep biz olduk. Ödediğimiz bedel sağlığımız, ailemiz ve geleceğimiz olmasaydı ve başka bir yol kalsaydı sizi bu ilanla da rahatsız etmezdik. Ancak, PERİŞANIZ!
 
Getirilen zorunlu hizmet affı yüksek KPSS puanlarımıza rağmen bizi Doğuya çakılı kıldı. Hele sınıf öğretmenleri yeni sistem ile doğuda bile norm fazlasıdır. Emekliliğe kadar bekar, ebedi sürgündür!
 
Öğretmenin eşine ve çocuğuna kavuşması artık puana, kontenjana tabidir, yani İMKANSIZA endekslidir. Bize “eşin senin yanına gelsin” denmekte, eşimizin ne iş yaptığını, çocuğumuzun okulunu, tedavilerini, geçim durumumuzu soran yoktur!
 
Ailesini özleyen “ücretsiz izin alsın” açılımı pek çok meslektaşımızı işinden ve aşından edecek bir yaklaşımdır. Eşi ve ailesi tarafından istifaya zorlanan öğretmenlerin çoğu kadındır. Binlerce kilometre öteden bir evliliği yürütmek, internet başında çocuğuna mama yedirmek, onları yalnızca bayramlarda koklamak bizi perişan etmektedir.
 
Erciş ve Van depreminden mağdur olan öğretmenlerin yer değiştirme talepleri “giderseniz kimse kalmaz” mantığıyla reddedilmiştir. Bakanımızın “sabredin, eylülde gidin” sözü unutulmuştur.
 
Ülkemizin vizyonu ve bakanlığımızın hedefleri doğrultusunda kendimizi geliştirmek, lisansüstü eğitim almak isterken “çalıştığın köyde, ilçende eğitim al” dercesine eğitim özründen yer değiştirme hakkımız kaldırılmıştır.
 
Bizler, sınıflarındaki çocukları kendi çocuklarından ayırt etmeden fedakarca çalışan öğretmenleriz. Memuru olmaktan onur duyduğumuz devletle mahkemeleşmek, kendi aramızda kimin daha mağdur olduğunu tartışmak, yarışmak da istemiyoruz.  Yoğun gündeminize, bekleyen reformların ağır sorumluluklarına rağmen sizden çok fazla bir şey istemiyoruz. Bize emanet edilen çocuklara verdiğimiz karşılıksız sevgiyi kendi çocuklarımıza da verebilmek, akşamları soframıza ailemizle birlikte oturmak gibi basit ama insani taleplerimiz var. Kaldırılan İL VE İLÇE EMRİNİ geri vererek, hem bizi hem de ailelerimizi mutlu edeceksiniz.
 
Biz öğretmenler,  atandığımız bölgedeki uzun çalışma sürelerimizin takdir edildiğini görmek, eğitimimizi sürdürmek, mesai arkadaşımızı, öğrencimizi, sağlığımızı kaybettiğimiz deprem bölgesinden tayin olmak isterken de şımarıklık ettiğimizi düşünmüyoruz.
 
BİZ SİZDEN VAADETTİĞİNİZ VE ANAYASAMIZIN GÜVENCESİNDEKİ ADALETİ İSTİYORUZ.Çünkü “Allah adaletli davrananları sever.” (Maide 42)
 
Saygılarımızla Arz Ederiz…
 
Yer Değiştirme Mağduru Öğretmenler, parçalanmış öğretmen aileleri ve Anadolu Eğitim Sendikası
 
***29 AĞUSTOS EYLEMİ ÖNCESİ VERİLECEK GAZETE İLANI İÇİN BİLGİ:
 
Eylem içeriğine uygun olarak Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a hitaben mağdur öğretmenlerce kaleme alınmış metni ulusal gazetelerden en az birinde,  tam sayfa yayınlatmayı hedeflemekteyiz. Sendikamızın maddi olanaklarını zorlayan bu girişim ancak siz öğretmenlerin katkılarıyla mümkün olabilecektir.
 
Aşağıda bilgileri verilen sendikamız RESMİ hesabımıza yatırılacak katkılar ilanın yayınını takiben isim bilgisi (adın tamamı ve soyadı baş harfi, ili) listelenerek ilan faturası ile sitemizden yayınlanacaktır. Tam sayfa ilan için ihtiyaç duyulan bedelden fazlası toplanırsa ilan süresi uzatılacak, ikinci ilana yetmez ise artık miktar hesaptan geri EFT yapılacaktır. Bu kapsamda para gönderecek tüm öğretmenlerimizin havalelerini “İLAN KATKISI” bilgi notuyla yapmaları gerekmektedir.
 
Hesap İsmi: Anadolu Eğitim Sendikası
 
Ziraat Bankası Yenişehir Şubesi Ankara
 
AES IBAN : TR200001000471421397725001
 
Banka Şube Kodu: 1000 471 006
 
Banka Hesap No: 42139772- 5001
 
Sonuç olarak; Tercih ve yerleştirme aşamasına geldiğimiz yer değiştirme takviminde BİRŞEY YAPMALI diyen öğretmenlerimizle eylem boyutunda olduğu kadar hukuki zeminde de birlikte hareket edeceğiz. Haklı olduğuna inanan, hakkı elinden alınan her öğretmenimizi birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz. “BİRİ BENİM HAKKIMI ARASIN” DEMEDEN ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYAN HERKESE TEŞEKKÜRLERİMİZLE…
 
Anadolu Eğitim SendikasıGenel Merkez

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri