Baskında yakalandı! Polis aracına sığmayınca, kamyonetle götürüldü

Baskında yakalandı! Polis aracına sığmayınca, kamyonetle götürüldü

İki buçuk yıl önce katil sürüsünden geri alınan kentte, özel kuvvetler bir sığınakta DAEŞ'in en önemli isimlerinden Abdulbari'yi buldu. Neredeyse 150 kilogram ağırlığındaki terörist polis aracına sığmayınca, Iraklı yetkililer bir kamyonet getirmek zorunda kaldı.

 

Terör örgütü DAEŞ'in önemli isimleri arasındaki Şifa el Nima, bilinen adıyla Abdulbari, saklandığı yere yapılan baskınla yakalandı.

Özel timlerin Irak'ın Musul kentindeki baskınında ele geçirilen Müftü Abdulbari, polis aracına sığmayınca bir kamyonet getirildi.

Yaklaşık 150 kilogram ağırlığında olan DAEŞ'in kentteki iki numarası, kamyonete yüklenerek polis merkezine götürüldü.

Terör örgütü DEAŞ, bir dönem Irak ve Suriye'nin yarıdan fazlasını kontrol ediyordu. Örgütün başındaki Ebubekir el Bağdadi, Haziran 2014'te Musul'daki El Nuri Camii'nde hilafet ilan etmişti.


Ekim 2016'da ABD'nin başını çektiği koalisyon ve sayıları 100 bini bulan yerel güçler, Musul'u terör örgütünden kurtarmak için operasyon başlattı.

Dokuz ayın sonunda kent teröristlerden temizlenirken, geriye enkaza dönmüş mahalleler ve yıkım kaldı.


Abdulbari adıyla tanınan Şifa el Nima, yakalanamayan isimler arasındaydı. Terör lideri, örgütün işlediği katliamlar, infazlar, adam kaçırmalar, tecavüzler ve köle satışlarının arkasındaki isimlerden biri.

ABD özel kuvvetler askerleri, Suriye ve Irak'tan tamamıyla silinen DAEŞ'in başındaki Ebubekir el Bağdadi'yi geçtiğimiz aylarda Suriye'nin kuzeybatısında öldürmüştü.


Musul'daki koalisyon üssünden havalanan helikopterlerden inen askerler, Bağdadi'nin saklandığı eve girmiş ve kaçmaya çalışan terör elebaşı tünelde kendini havaya uçurmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı