Başbakan Yardımcısı Açıkladı 15 Bin Personel Alınacak

Başbakan Yardımcısı Açıkladı 15 Bin Personel Alınacak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ekim ayının son Bakanlar Kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Numan Kurtulmuş 'un yaptığı açıklamaya göre 10 bin Özel Harekat Polisi ile 5 bin Korucu alımı olacak.

Bakanlar Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantıyla ilgili açıklama yapmak üzere Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, kameralar karşısına geçti.

Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkan açıklama ise:

"Güvenlik tedbirleri etkin bir şekilde uygulanacak. 10 bin özel harekatçı ve 5 bin korucu alımı için adım atılacak. Fırat Kalkanı operasyonu 69. gününde. Türkiye hedeflerini birer birer gerçekleştirerek güvenli bölgenin oluşması için adımlarını atmaktadır." dedi.

10 Bin Özel Harekat Polisi alımı için zaten ilan yayınlanmıştı. Dün ise askerlik şartı da kaldırıldı

Beklenen Açıklama Geldi Tüm Detaylar Belli Oldu. İşte Polis Akademisi Başkanlığı Tarafından Yapılan 10 Bin Özel Harekat Polisi Alımı İlanı Yayınlandı.

Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yapılan açıklama: Polis Akademisine bağlı Polis Meslek Eğitim Merkezlerine özel harekat polisi yetiştirmek üzere ve 28 yaşından gün almamış olan en az lise veya dengi okul mezunlarından 10.000 erkek öğrenci adayı alınacaktır.

Başvuranlar arasında fiziki yeterlilik ve mülakat sınavı yapılacaktır. 

Polis Akademisi internet sitesinden yapılacak online başvurular 02 Kasım 2016  tarihinde başlayacaktır.

Adaylardan istenilecek belgeler ve aranılan şartlar başvuru tarihinden önce açıklanacaktır. AÇIKLAMA OLDUĞU ANDA SİZLERE DUYURACAĞIZ.

5 bin korucu alımı nasıl olacak.  işte  ŞARTLAR!

Köy korucusu alımı için şartlar ise şöyle: T.C. vatandaşı olmak, Türkçe okur-yazar olmak, Askerliğini yapmış olmak, 22 yaşından küçük, 60 yaşından büyük olmamak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Bir suçtan dolayı hüküm giymemiş olmak, Yıkıcı, bölücü ve irticai faaliyetlere karışmamış olmak, İyi huylu tanınmış bulunmak ve herkesle kavga çıkarmak, sarhoşluk gibi huysuzluklara sahip olmamak, Görev yapacağı köyde ikamet ediyor olmak, Görevini yapmasına engel olacak vücut veya akıl hastalığı veyahut vücut sakatlığı ile özürlü bulunmadığını sağlık raporu ile belgelemek şart.

Adayların Seçimi ve İşe Alınması nasıl yapılmaktadır: İhtiyar meclisince belirlenen korucuların isimleri muhtar tarafından kaymakama bildirilir. İhtiyar meclisi kararına; T.C. Kimlik numarası yazılı beyanı, öğrenim durumunu gösterir belge, sağlık raporu ve 4 adet fotoğraf eklenir. Kaymakam konuyu değerlendirerek, uygun görmesi halinde onaylar ve işe alınma işlemini tamamlar. Sonuçtan, köy muhtarına bilgi verilir. İşe alınan köy korucularına kaymakamlıkça düzenlenen kimlik cüzdanı verilir.

 Korucuların Göreve Başlatılmaları: İşe alınma işlemi tamamlanan köy korucusuna, tebliği müteakip, ihtiyar meclisince silah, mühimmat ve teçhizat, elbise, araç, gereç ve diğer eşyalar zimmetle teslim edilerek göreve başlatılır. Köy korucularının görev alanı, görevli oldukları köyün sınırları içinde kalan alandır. Gerektiğinde mülki amir tarafından, korucuların görevli oldukları köy sınırları dışında da, görev alanları genişletilebilir.

İLGİLİ İKİ İLANIN KILAVUZU RESMİ OLARAK DUYURULDUĞU ANDA SİZLERE DUYURACAĞIZ. BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ.

 İş İlanlarına  Ulaşmak İçin  Facebook sayfamızı beğenin TIKLAYIN -->> MEMURLARAHABER.COM 

Lise Mezunu 9 Bin Personel Alımı İçin Tıklayınız.

Lisans Mezunu 13 Bin Personel Alımı İçin Tıklayınız.

Önlisans mezunu 8 bin Memur Alımı ilanı için Tıklayınız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri