“Başarı her insanın ulaşabileceği bir şey, herkes kendine inansın, özellikle kadınlar”

Köyde yaşayan ilkokul mezunu bir kadınken eğitimine devam etme kararı alıp bugün doktorasını vermeye hazırlanan Reyhan Yakışan: “Başarı her insanın ulaşabileceği bir şey, herkes kendine inansın, özellikle kadınlar”

Köyde yaşayan ilkokul mezunu bir kadınken eğitimine devam etme kararı alıp bugün doktorasını vermeye hazırlanan Reyhan Yakışan “Başarı her insanın ulaşabileceği bir şey, herkes kendine inansın, özellikle kadınlar” diyor

 

Reyhan Yakışan’dan, Prof. Dr. Deniz Ülke Arıboğan’ın sosyal medya paylaşımıyla haberdar oluyorum. Köyde kendi halinde yaşayan ilkokul mezunu bir kadınken eğitimine devam etme kararı aldığı, Sakarya Üniversitesi’nde tarih okuyup yüksek lisans yaptıktan sonra şimdi de doktora yaptığını öğreniyorum. Tezi de İslam öncesi Türk toplumunda kadının değişen rolü üzerine.

Hemen telefona sarılıyorum ama onu ikna etmek için çabalamam gerekiyor. Sakin ses tonuyla öne çıkmak istemediğini, hikayesinin büyütülecek bir tarafı olmadığını anlatıyor. “Ama” diyor, ısrarlarıma dayanamayıp “Bir faydası olacaksa yapalım.” Öğrencisi olduğu İstanbul Üniversitesi’nin önünde buluşuyoruz. Hikayesini dinledikten sonra soruyorum bugün geldiği noktada kendisini nasıl tanımladığını. Cevabı, Duygu Asena’nın o meşhur “Kadının adı yok” tespitine bir selam gibi: “Ben birisinin kızı, birisinin eşi ya da birisinin gölgesi değilim. Benim kendi adım var. Ben Reyhanım. Tek başına Reyhanım.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri