Bangladeş

Bangladeş

BANGLADEȘ HAKKINDA BİLMEDİĞİNİZ 20 GERÇEK!

Resmi adı Bangladeș Halk Cumhuriyeti olan ve Güney Asya’da yer lan dünyanın en yüksek nüfuslu ülkelerden biridir. Halkı Müslümandır. Sürekli sorunlar Bangladeș en yoksul devletlerden birisidir. Resmi dili Bengalcedir. Bangladeș’e Ziyaret Bangladeș’e gitmek için vize almak gerekmektedir. Tropikal iklim hakim olan ülkeyi ziyaret için en ideal zamanlar Nisan Mayıs aylarıdır.


İște Bangladeș hakkında ilginç ve șok edici gerçek bilgilerin listesi : 1Bangladeș kelime anlamı nedir? Bangladeș’in resmi adı Bangladeș Halk Cumhuriyettir. Bangladeș’İn anlamı Bengal’in ülkesi demektir ve resmi dil Bengalcedir. 2Bangladeș de her yıl sel baskınları Bangladeș’te akarsuların çoğu ova içinde birleșmektedir ve bazı bölgelerde göller olușturmaktadır. Akarsu çokluğu Bangladeș’i tarım açısından verimli kılarken her yıl sel baskınlarına da yol açmaktadır. Bunun yanı sıra denizin kabarması da zaman zaman su baskınlarında sebep olmaktadır. 3Bangladeș dünyada okuma yazma oranı en düșük ülkelerden biri Dünyada okuma yazma oranı en düșük ülkelerden biridir. Halkın %33.1 i okuma yazma bilmektedir. Bangladeș köylerinin genelinde ilkokul bulunmamaktadır. 

3 temel üniversite batı tarzında eğitim vermektedir. Halkın ekonomik durumu ve kültür seviyesi oldukça düșüktür. 4Bangladeș ekonomisi tarıma dayalıdır Ekonomi tarıma dayalıdır nüfusun büyük çokluğunu çiftçiler olușturmaktadır. Pirinç ve hint keneviri üretimi mevcut olup bu konuda Çin Halk Cumhuriyeti ve Hindistan’dan sonra 3. Sıradadır. 5Bangladeș de hazır giyim sektörü de yaygındır Tarımın yanında hazır
Reklamlar
giyim sektörü de yaygındır. İșçilik maliyetleri çok düșüktür. Çoğu ülkelerden bu topraklara tekstil amacıyla gelen iș adamları mevcuttur. 6Bangladeș de gazete okuma oranı Bangladeș de 2 binden fazla gazete ve yayın bulunmaktadır. Sürekli okuyucu oranı yalnızca %15’dir. 7Bangladeș dünyanın en büyük nehir deltası ve ormanına sahiptir Bangladeș dünyanın en büyük nehir deltası ve ormanına sahiptir. Bangladeș’in bașkentinde yer alan cami dünyanın en büyük 10. Camisidir. 8Bangladeș dünyadaki en uzun plajına sahiptir 120 km uzunluk ile dünyadaki en uzun kırık olmayan deniz plajına sahiptir. 9Bangladeș in bașkenti Dakka’nın nüfusu 15 milyondur Bașkent Dakka’nın nüfusu 15 milyondur ve camilerin șehri olarak anılmaktadır.

10Bengal kaplanı Bengal kaplanı Bangladeș’in ulusal hayvanıdır. 11Bangladeș de yüzlerce tuğla fırını Bangladeș’in yapım için kayalık olması sebebiyle ülke geneline yayılmıș yüzlerce tuğla fırını vardır. Tuğlalar dövüldükten sonra toplam olarak kullanmak için kayaya dönüștürülürler. 12Bangladeș ulusal bayrağıBangladeș ulusal bayrağı 17 Ocak 1972 kabul edilmiștir. Bayrağın üzerindeki yuvarlak șekil Bangladeș topraklarında doğan güneși ve güneșin renginin kırmızı olmasının sebebi de Bangladeș’in bağımsızlığı için canlarını veren insanların kanlarını simgelemektedir. 13Bangladeșli insanlar nadiren gülümsemektedir Bangladeșli insanlar nadiren gülümsemektedir. Çünkü çok gülümsemek bir olgunluk belirtisi olarak görülmemektedir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı