Bakan Açıkladı : Öğrenim Kredisi Borcunda Erteleme

Bakan Açıkladı : Öğrenim Kredisi Borcunda Erteleme


Ağbal, alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Ağbal; esnafın, işletmecilerin bu zor günlerdeki hallerini düşünerek hem vergi daireleri hem SGK’ya olan borçlarını daha az miktarda ve daha uzun vadeli bir şekilde ödeme planı hazırladıklarını belirtti.

Vergi daireleriyle halihazırda davası bulunan vatandaşlar için de kolaylık sağladıklarını belirten Ağbal “Geçmiş yıl beyanlarını artırmak suretiyle geriye dönük olarak vatandaşımızın belirsizliklerini ortadan kaldırıyoruz. Yani vatandaş matrah artırımı yapacak ve böylelikle geçmişe dönük herhangi bir belirsizlik kalmayacak.” şeklinde konuştu.

Bu düzenlemelerin önümüzdeki dönemlerde Türkiye’ye önemli miktarda kaynak getirilmesine sebep olacağını belirten Ağbal, vatandaşların yurt dışındaki varlıklarını da Türkiye’ye getirmek için çeşitli kolaylıklar sunduklarını açıkladı. Bu yeniden yapılandırma başta Maliye Bakanlığı, SGK, il özel idareleri olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarını kapsadığını dile getirdi.

Öğrenim Kredisi Borcunda Son Durum Nedir?

Maliye Bakanı Ağbal öğrenim kredisi hakkında da açıklamalarda bulundu. Bu düzenleme yüksek öğretim öğrencilerini ilgilendirmekte. Öğrenciler için düzenleme de Bakan Ağbal tarafından şu şekilde belirtildi: “Yurt-Kur üzerinden öğrenim kredisi alıp da bu öğrenim kredisini ödemeyip, vergi dairelerinin takip ettiği 580 bin öğrencimiz var. Bu 580 bin öğrencimizin yaklaşık 1,4 milyar lira öğrenim kredisi borcu bulunuyor. Dolayısıyla bu öğrencilerimize de seslenmek istiyorum. Bu borçlarını da çok daha düşük tutarlarda ödeme imkanı geliyor.” 

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri