Babil' dizisi sosyal medyada gündem oldu

KHK göndermeli, 'Babil' dizisi sosyal medyada gündem oldu

Babil ne demek? Babil'in kadrosunda kimler var?

Star Tv ekranlarında herkes tarafından merakla beklenen dizinin başrollerinde Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu, Mesut Akusta gibi birçok ünlü ismin oynadığı Babil'in ilk bölümü bugün yayınlandı. Peki Babil'in ilk bölümünde neler yaşandı? Babil'in 2. bölüm fragmanı yayınlandı mı? Babil dizisinin konusu ne? Babil dizisinin kadrosunda kimler var? İşte Babil dizisi ilk bölümü...
Star Tv ekranlarında bugün yayınlanmaya başlayan Babil dizisinin ilk bölümü herkesi ekran başına kilitledi. Yapımcılığını Ay Yapım'ın üstlendiği Halit Ergenç, Ozan Güven, Aslı Enver, Birce Akalay, Nur Fettahoğlu ve Mesut Akusta gibi başarılı oyuncuların başrollerini paylaştığı, dizinin konusu herkes tarafından merakla araştırılmaya başlandı. Yönetmenliğini Uluç Bayraktar’ın yaptığı, hikaye ve senaryosunu Nüket Bıçakçı ve Özlem Yücel’in kaleme aldığı Babil dizisinin konusu ne? Babil ne demek? Babil dizisi oyuncuları kimler? Peki Babil 2. yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? İşte Babil ilk bölüm izleme linki ve detaylar... 

Babil dizisinin 2. yeni bölümü 24 Ocak 2020 tarihinde yayınlanacak.

 

BABİL İLK BÖLÜMDE NELER OLDU?
İdealist bir ekonomi profesörü olan İrfan'ın (Halit Ergenç) hayatı, haksız yere işten atılması ve 7 yaşındaki oğlu Deniz'in (Beren Kasımoğulları) hastalanmasıyla alt üst olur. Kapılar birer birer yüzüne kapanırken karısı Eda'nın (Nur Fettahoğlu) çocukluk arkadaşları Egemen'den (Ozan Güven) yardım istemesiyle İrfan kendisini hayal bile edemeyeceği karanlık bir maceranın içinde bulur. Evlenmek üzereyken ayrıldığı büyük aşkı İlay'ın (Birce Akalay) tehlikeli iş adamı Süleyman'ın (Mesut Akusta) sevgilisi olarak ortaya çıkmasıyla birlikte, İrfan bu macerada aşması gereken birçok sınavla karşı karşıya kalacaktır. Bu macera da karşısına çıkan idealist genç kız Ayşe (Aslı Enver) onun kurtarıcısı olabilecek mi?

"Para için ne yaparsın?"

Oğlu büyük bir hastalık geçiren İrfan'ın bir an önce ameliyat ve tedavi için gereken parayı bulması gerekmektedir. Bir ekonomi profesörü olsa da bugüne kadar parayla ilkeli bir ilişki kuran İrfan, çoktan geçtiğini zannettiği hayatın en ağır sınavıyla karşı karşıyadır: Para için ne yaparsın?

"Ne yaparsan yap, o parayı bul!"

Oğlunu kurtarmak için savunduğu tüm değerlerle çatışmaya girmesi gereken İrfan'ın bu sınavda boş kağıt verme şansı yoktur. Artık onun değil, oğlunun hayatı söz konusudur. İrfan, gereken parayı bulmak için "gereken her şeyi" yapmaya hazır olmalıdır. Üstelik bu yol, daha önce hiç yürümediği bir yoldur.

 

BABİL NE DEMEK? 
Tarihi bir kent olan Babil, Milattan Önce 450'li yıllara dayanmaktadır. Babil, Mezopotamya'da adını aldığı Babil kenti etrafında MÖ 1894 yılında kurulmuş, Sümer ve Akad topraklarını kapsayan bir imparatorluktur. Babil'in merkezi bugünkü Irak'ın El Hilla kasabası üzerinde yer almaktadır. Babil halkının büyük bir kısmını tarih boyunca çeşitli Sami asıllı halklar oluşturmuştur. Bölgede konuşulmuş en yaygın dil Akadca olmuş olmasına rağmen Sümerce dinsel dil olarak kullanılmıştır. Aramice ise ilerleyen yıllarda bölgenin lingua francası konumuna gelmiştir.

Başlangıçta Akad İmparatorluğu'nda yer alan önemsiz ve güçsüz bir şehir iken, şehrin Amori hükümdarı Hammurabi tarafından kısa süre içinde büyüyen ve gelişen şehir kısa ömürlü de olsa bölgedeki en güçlü imparatorluklardan biri haline gelmiştir. Bu dönemden sonra tüm Güney Mezopotamya'ya Babil denilmeye başlanmış, devletin kutsal şehri Nippur olmuştur. Hammurabi'nin oğlu altında güçten düşen devlet uzun süre boyunca Asur, Kassit ve Elam egemenliği altında kalmıştır. Şehir Asurlular tarafından yıkılıp yeniden inşa edilmiştir. MÖ 609-539 yılları arasında hüküm sürmüş Yeni Babil İmparatorluğu bağımsızlığını Asurlulardan Keldani Nebupolassar önderliğinde kazanmıştır. Bu devletinde çökmesi ile Babil şehri Ahameniş, Seleukos, Part, Roma ve Sasani egemenliği altında kalmıştır.

 

BABİL DİZİSİNİN İRFAN'I HALİT ERGENÇ KİMDİR?
Dizideki karakteri: Ekonomi profesörü, sevgi dolu bir baba. İdealist, zeki, duyarlı, vicdanlı, karizmatik ve mütevazi.

İdealist, çalışkan ve dürüst bir ekonomi profesörü olan İrfan, uğradığı bir iftiranın sonucu işini kaybeder. Yaşadığı haksızlığı sindiremeden oğlu Deniz’in ölümcül hastalığı ortaya çıkar. İrfan’ın kısa sürede çocuğunun ameliyatı için gerekli olan parayı bulması gerekmektedir. Çaldığı tüm kapılar birer birer yüzüne kapanırken, İrfan’ın son bir umut olarak çocukluk arkadaşı Egemen’e gider. İki dostun yolları yıllar sonra yeniden birleştirir.

Biyografisi: Halit Ergenç, 1970 yılında İstanbul’da doğmuştur.
Eğitimini Mimar Sinan Üniversitesi Opera ve Müzikal Tiyatro Oyunculuğu bölümünde tamamlamıştır.
Hayatının büyük bir kısmını tiyatroya ayıran Ergenç, müzikal, opera ve bale çalışmaları yapmıştır.
Tatlı Kaçıklar, Kara Melek, Zerda, Baba, Aliye, Acı Aşk gibi diziler de rol almıştır.
2006 yılında Binbir Gece adlı dizide canlandırdığı Onur karakteriyle büyük bir çıkış yapmıştır.
2011 yılında ise Muhteşem Yüzyıl dizisinde Kanuni Sultan Süleymanı canlandırmış ve performansıyla izleyicilerin büyük beğenisini toplamıştır.

 

BABİL DİZİSİNİN EGEMEN'İ OZAN GÜVEN KİMDİR? 
Dizideki karakteri: İrfan’ın en yakın dostu. Her devrin adamı, eğlenceli, kurnaz, şeytan tüylü, tek tabanca, fırsatçı. Hayatı hep sınırda, uçlarda.

Egemen, neşeli, eğlenceli, kurnaz, İrfan’ın her anlamda tam zıttı. Çocukluğundan beri tek hayali zengin olmak. Bu uğurda elini kirletmekten, insan kullanmaktan çekinmez. İrfan para bulmak için kapısına geldiğinde Egemen bunu son bir yırtma şansı olarak görür. İki can dostu paranın peşinde karanlık bir maceraya atılırken, geçmişten gelen sır en büyük sınavları olacaktır.

Biyografisi: 1975 yılında Almanya'da doğan Ozan Güven, Mimar Sinan Üniversitesi Modern Dans Bölümü'nden mezun oldu.
İzmir Belediye Konservatuarı'nda oyunculuk dersleri aldı ve ardından Şahika Tekand Tiyatrosu’nda çalıştı.
İkinci Bahar, Koçum Benim, Çiçeği Büyütmek, Aslı ile Kerem, Bir İstanbul Masalı, Canım Ailem ve Muhteşem Yüzyıl gibi televizyon dizilerinde rol almıştır.
GORA, AROG, Yahşi Batı ve Pek Yakında sinema filmlerinde yakın arkadaşı Cem Yılmaz ile birlikte rol almıştır.
2005 yılında, İkinci Bahar dizisi sırasında tanıştığı yönetmen Türkan Derya ile evlendi. Ali Aziz isminde 1 çocukları var. 2010 yılında Türkan Derya ile boşandılar.

 

BABİL DİZİSİNİN AYŞE'Sİ ASLI ENVER KİMDİR? 
Dizideki karakteri: Süleyman’ın asistanı. Sempatik, dürüst, akıllı, duyarlı, merhametli, samimi.

Aslı Enver’in canlandırdığı Ayşe, Süleyman’ın şirketinde çalışmaktadır ve İrfan ile bu vesileyle tanışır. Ancak Ayşe, görünenin ötesinde bir gündemi olan, fedakâr, güçlü bir kadındır. Ayşe’nin ortaya çıkartması gereken bir sır vardır. Hayat, Ayşe’yi bu sırrın peşinde giderken İrfan’la bazen karşı karşıya bazen yan yana getirecektir.

Biyografisi: Aslı Enver, 1984 yılında Londra’da doğmuştur.
Eğitimini Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır.
2003 yılında rol aldığı Hayat Bilgisi dizisi ile ilk oyunculuk deneyimini yaşayan güzel oyuncu; Kavak Yelleri dizisi ile tanınmaya başlamıştır.
Kış Güneşi, Mutlu Ol Yeter, Bana Artık Hicran De, Kayıp, Suskunlar, Kavak Yelleri ve Hayat Bilgisi dizilerinde rol almıştır.
Star Tv’de yayınlanan; başrolü Özcan Deniz ile paylaştığı İstanbullu Gelin dizisinin kadrosunda yer almış ve Süreyya karakterini canlandırmıştır.
Aslı Enver, Tamam Mıyız? ve Kardeşim Benim filmleri ile sinema dünyasına da adım atmıştır.

 

BABİL DİZİSİNİN İLAY'I BİRCE AKALAY KİMDİR? 
Dizideki karakteri: Süleyman’ın sevgilisi, İrfan’ın eski aşkı. Çekici, sofistike, çok güzel, mesafeli.
Kalbi ve aklı arasında kalmış bir kadın olan İlay’ın önüne hayat, yeniden ikisinden birini seçmesini gerektiren bir soru koymuştur. İlay, ya eski aşkı ve çocuğunu kurtarma mücadelesi veren İrfan’a yardım etmeyi seçip kalbini dinleyecek ya da Süleyman’ın karanlık imparatorluğunun kraliçesi olacaktır.

Biyografisi: Birce Akalay, 1984 yılında İstanbul’da doğmuştur.
Eğitimini Haliç Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde tamamlamıştır.
2004 yılında Türkiye Güzelik yarışmasında üçüncü olan Birce Akalay daha sonra Avrupa Güzelik yarışması’da Türkiye’yi temsil ederek yarı finale çıkmıştır.

İlk oyunculuk deneyimini 2006 yılında Asi dizisinde canlandırdığı karakterle yaşayan güzel oyuncu; Yer Gök Aşk, Evli ve Öfkeli, Hayat Bazen Tatlıdır, Küçük Ağa, Böyle Bitmesin ve Ben Onu Çok Sevdim dizilerinde rol almıştır. Kanal D ekranlarında yayınlanan; başrolü İbrahim Çelikkol, Arzu Gamze Kılınç ve Muhammet Uzuner ile paylaştığı Siyah Beyaz Aşk dizisinin kadrosunda yer almakta ve Aslı karakterini canlandırmaktadır.

 

BABİL DİZİSİNİN EDA'SI NUR FETTAHOĞLU KİMDİR? 
Dizideki karakteri: İrfan’ın eşi. Tutkulu, entrikacı, pragmatik, iyi bir anne, iyi dost, tehlikeli düşman.

'Babil', çıkış yolu kolay gibi gözüken ama bir o kadar da çaresizlikle örülü, tam bir kaotik hayatların içinde var olma savaşı. Eda ise ailesine bağlı, kocasına aşık, oğlu için her şeyi göze alabilecek bir kadın. Tutkuları olan ve hayatını sürekli kontrol altında tutmaya çalışan biri. Pragmatik ama kontrol elden gitmeye başlayınca da hırslarıyla ve korkularıyla savaşıyor.

Biyografisi: Nur Fettahoğlu, 1980 yılında Almanya’da doğmuştur. Eğitimini Haliç Üniversitesi Moda Tasarım Bölümü’nde tamamlamıştır. İlk oyunculuk deneyimini 2007 yılında rol aldığı Benden Baba Olmaz dizisi ile yaşamış; Aşk-ı Memnu, Gönül Salıncağı, Muhteşem Yüzyıl, Hayat Yolunda, Fi, Filinta ve Sana Kalbimi Verdim dizilerinde rol almıştır. Star Tv ekranlarında yayınlanan; kadrosunda Mehmet Aslantuğ, Ayça Bingöl, Afra Saraçoğlu, Nur Fettahoğlu, Furkan Andıç, Murat Daltaban gibi isimlerin yer aldığı Kardeş Çocukları dizisinde Umay karakterini canlandırmaktadır. Nur Fettahoğlu; Kurtlar Vadisi Filistin ve Gişe Memuru filmlerinde rol alarak sinema dünyasında da yerini almıştır

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri