Az önce açıkladı

AZ ÖNCE AÇIKLANDI

İç işleri bakanlığı az önce açıkladı... Yarından itibaren gelecek...Detayları az önce bakanlık tarafından yapılan bir bildiri ile vatandaşlara duyuruldu


İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “En yoğun denetim olacak” dediği koronavirüs kapsamlı denetimin detayları az önce bakanlık tarafından yapılan bir bildiri ile vatandaşlara duyuruldu.

Buna göre yarın yapılacak olan İç işleri bakanlığının denetimine Valiler ve kolluk kuvvetleri de dahil olacak. Bunun sebebinin ise yaz dönemin de oluşan rehavet ile tedbirlerin dikkate alınmaması sonucu son günlerde koronavirüs salgını vakalarında artış gözükmesinden kaynaklı olduğu açıklanmaktadır.

Tüm ilçe ve ilçeler de Valiler, kaymakamlar ve tüm kolluk kuvvetleri katılacağı belirtiliyor. Bu denetimler de konaklama tesisleri, oteller, restorantlar, pazaryerleri, lokanta, kafe kahvehane, kıraathane, çay bahçesi, düğün ve nikâh yapılan yerler, berber/kuaför/güzellik merkezleri, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, şehir içi ve şehirlerarası toplu ulaşım araçları, ticari taksiler, taksi durakları, park/piknik alanları, lunapark/tematik parklar ve bir çok alanı kapsayacak şekilde planlandı

BİLİNÇLENDİRME FAALİYETLERİNE DAHA ÇOK ÖNEM VERİLECEK

İç işleri bakanlığının denetimden sorumlu personelleri her iş koluna göre ve o iş kolunun ihtisasına dayanarak koronavirüsle mücadele kapsamında daha kapsamlı faaliyet eğitimleri de verileceği bildirildi.


Hangi günler hamile kalınmaz diye merak ediyorsanız işte aradığınız soruların cevabını bu makale altından belirtiyoruz. Düşünülmeyen hamilelikler için adet döngüsünün takibi yapılmaktadır ve bu döngüye göre gebelik riskleri ortadan kaldırılabilir.

Gebelik İçin Riskli Dönem Nedir?
Bazı jinekologların (Kadın Doğum Uzmanı) görüşlerine göre korunma önlemleri alınmaksızın girilen her cinsel münasebet gebelikle sonuçlanmaz. Gebelik için bazı riskli dönemler vardır. Adetini düzenli gören yani 28 günde bir kadının yumurtlama ihtimali 14. gündür. Bu sebeple adetin 8. ve 18. günleri arası gebe kalmak için risklidir.

Spermler kadının rahim bölgesinde 3-4 gün canlı kalabilme özelliğine sahiptir. Bu yumurtlama döneminden 3 gün öncesinde yaşanılan korunmasız bir cinsel birliktelikte de gebelik riski olabilmektedir. Düzenli olarak görülen adet görmenin bitiminden yaklaşık olarak 4 güne kadar da yumurtalar gebeliğe müsait değildir. İstenmeyen gebelik durumunda adet döngüsü muhakkak düzgün takip edilmelidir

Gebeliği Sadece Günler Mi Etkiler?
Yanı sıra yaşanılan cinsel münasebetlerin sıklığı da sperm kalitesini düşüreceğinden hamilelik ihtimali düşmektedir. Gebelik öncesinde kullanılan doğum kontrol yöntemlerinin bazıları da gebelik süresini uzatabilir. Düzensiz olarak görülen adetler yumurtaların hücre yenileyememesi demek olduğundan gebeliği olumsuz etkilemekte ve gebelik ihtimalini düşürmektedir.

Rahimde Bulunan Yumurtalar Ne Zaman Yenilenir?
Jinekologların açıklamaları doğrultusunda ayda bir defa olarak yumurtalıklardaki yumurtalardan en az biri olgunlaşır (yumurta hücresi oluşturur). Bu olgunlaşma gebeliğin olmasını sağlamaktadır. 28 günde 1 görülen düzenli adetle yumurtalıklar çatlar kendisini yeniler ve gebeliğe hazır hale gelir. Bu yenilenen yumurta hücreleri ile buluşan spermler döllenmeye sebep olacaktır. Bu sürecin riskli dönemleri ve olumsuz çevre şartları ortadan kaldırıldığında gebelik kesinleşir.

Cinsel münasebetlerde adet sürecinin 14.- 15. günleri yumurtaların en yenilenmiş hali de denilebilir. Ayrıca kadın vücudu bu adet ve yumurtaları yenileme sürecini gebelik döngüsü için düzenli bir şekilde yaşar. Şöyle bir görüşte bulunmaktadır; Kadın vücudunda sıcaklık düşer, yumurtlama döneminden hemen önce ise yükselmeye başlar. Vücut ısısı yükseldikten sonraki gün gebelik ihtimalinin en yüksek olduğu gündür. Gebelik düşünülse de düşünülmese de her kadının adet dönemini düzenli olarak takip etmesi hem sağlık açısından hem de istenilen zamanda düşünülen gebeliğin kolaylığı açısından önemlidir

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri