ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞIRSAM EMEKLİ MAAŞIM DÜŞER Mİ?”

ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞIRSAM EMEKLİ MAAŞIM DÜŞER Mİ?”

Bir takipçimizden gelen “Emeklilik için yaşı bekliyorum asgari ücret ile çalışırsam emekli maaşım düşer mi?” sorusuna cevap verirken emekli maaşı hesaplamasında dikkat edilmesi gereken hususları da işaretlemiş olalım. Soru: 1972 doğumluyum. SGK başlangıcım Ağustos 1992. Prim günüm doldu. 2012’de bankadan ayrıldım. Primlerim yüksekten yattı. Maaşa bağlanmama 4 yıl kaldı. Ayrıldıktan bu yana prim yatırmadım. Şimdi bir iş imkânı doğdu. Tekrar SGK primi yatırılsa emekli maaşım düşer mi

Cevap: Hesabınız doğru. Çünkü priminiz yeterli olduğundan bundan sonra prim ödemeseniz de 49 yaşı doldurunca emekli olabilirsiniz. Primleriniz yüksek kazanç üstünden yatmış. Bundan sonra asgari ücret üstünden prim ödemek, emekli aylığınızda az da olsa düşmeye yol açacaktır.

“Emeklilik İçin Yaşı Bekliyorum Asgari Ücret İle Çalışırsam Emekli Maaşım Düşer Mi?” Bu nedenle asgari ücretle çalışmaktansa çalışmamak daha iyi. Ayrıca 2008 öncesi ve 2000 öncesi prim gün ödeme fazla olduğu için şu anda ödeyeceğiniz düşük primler emekli maaşınızı geriye doğru çekecektir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri