Asgari Ücret için 1600 TL Israrı

Asgari Ücret için 1600 TL Israrı

Asgari Ücret için 1600 TL Israrı

Asgari ücret komisyonuna işçi kesimi Türkiye İstatistik Kurumu'nun Bin 600 TL'lik hesabıyla gelecek. 


Takvim gazetesinde yer alan habere göre ilgili teklifin kabul görmesi halinde asgari ücretin brüt tutarı 2 bin 50 TLolacak. Gelecek sene ki asgari ücretin belirleneceği Asgari Ücret Tespit Komisyonunda Türk İş, TÜİK'in geçen sene komisyona sunduğu yaşam maliyeti olan 1600 TL için anlaşmaya imza atmaya yakın olunduğu öğrenildi. 

2017 yılının asgari ücreti konusunda yoğun pazarlıkların olduğu öğrenildi.Asgari Ücret Komisyonunda 1600 TL'lik teklifin kabul edilmesi halinde milyonlarca işçinin ve ailesinin yüzü gülecek. 

Teklifin kabul görmesi halinde Asgari ücrette %25'e yakın bir artış görülecek. Geçen yıl ki komisyonda asgari ücret %30 arttırılmış ve 1300 TL net, 1647 brüt rakama gelmişti. 6.5 Milyon işçiyi ilgilendiren görüşmeler de işçi kesimini temsil eden Türk-İş, enflasyon oranı, döviz kurlarındaki artışlar, geçim zorlukları, ekonomiddeki genel durumu göz önüne alarak masaya 1600 TL'lik teklifle geldi. 

Asgari ücretteki artış işçinin sadece maaşını değil , işsizlik ödeneklerini, primlerini de yakından ilgilendirecek. Söz konusu teklifin kabulü halinde işsizlik maaşı en düşük 820 tl olacak.

2017 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
2017 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset-gündem Haberleri