Albayrak'ın ekonomik kriz ve asgari ücret ile ilgili değerlendirmesi

Albayrak'ın ekonomik kriz ve asgari ücret ile ilgili değerlendirmesi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekillerinden gelen soruları ve eleştirileri yanıtladı. Albarak, AK Parti Hükümetleri döneminde, asgari ücrette reel anlamda büyük bir artış sağlandığına dikkat çekti.

Albayrak'ın ekonomik kriz ve asgari ücret ile ilgili değerlendirmesi şöyle:

"Şimdi, dendi ki "Resesyon var." "Ekonomi kötü." "Asgari ücret kötü." Yani şimdi, tabii, ben Komisyonda da birçok kez bunları ifade ettim. Türkiye'de 2002 yılında brüt asgari ücret -net asgari ücret, hangisinden bakarsak bakalım- 250 bin liradan 2.030 liraya, net olarak 184'liradan 1.603 liraya çıkmış; nominal olarak yüzde 770, reel olarak yüzde 94'lük bir artışla asgari ücret, Türkiye'de AK PARTİ iktidarları döneminden önceki sürece göre çok ciddi olarak, neredeyse reel olarak da 2 kata yakın bir artış ortaya koymuş.

Ekonomik olarak baktığımızda, resesyon olarak baktığımızda, şimdi ben literatür noktasında da bazı hocalarımızı hayretle izliyorum. Şimdi bazı literatürdeki kelimelerle yaptırımlar, söylemler, tespitlerde bulunmaya çalışıyorlar ama şu son üç-beş aydır yaşadığımız türbülansa rağmen çıkan pozitif iyileşmeler, resesyon olmadı, işte stagflasyon verelim, stagflasyon olmadı, bilmem ne verelim, olmadı, işte resesyon, şunu, bunu verelim. Geçenlerde biri yeni bir kelime üretmeye çalıştı, ben tabii bilmiyordum, sözlükten araştırayım dedim, bakalım ne olacak."

MEMURLARAHABER.COM ÖZEL HABER

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri