Alan Değiştiren Öğretmenler İSYANDA

Gazetemize mektup gönderen Miray Öğretmen de tayin olamadığı için okul öncesi öğretmenliğine geçiş yapmış. Miray Öğretmen “Tayin kaygısıyla aldığım bu karar beni son derece pişman etti. İntiharın eşiğine geldim” diyor.

CANER TAŞPINAR/SEDA BUGARİ- Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda görev yapan 44 bin öğretmen tayin olamadığı için alan değişikliği yaptı. Yaklaşık 30 bin sınıf öğretmeni mesleğinde 10-15 yıl görev yaptıktan sonra alan değişikliğine başvurdu. Yıllarca eğitimini gördüğü alandan farklı bir alana tayin olan öğretmenler artık isyan etti. Sesini duyurmak isteyen öğretmenler gazetemize mektup gönderdi.
15 yıllık sınıf öğretmeni olan Miray Öğretmen, mektubunda alan değişikliğini yaptıktan sonra yaşadıklarını anlattı. Miray Öğretmen, “Yıllardır sınıf öğretmeni olarak tayin olamamam, ben ve eşime bu kararı aldırdı. Okul öncesi öğretmenliğine başladığım ilk günden beri görevimi layıkıyla, hatta büyük ölçüde yapamıyorum” dedi. İyi bir sınıf öğretmeni olduğunu belirten Miray Öğretmen, “Tayin kaygısı nedeniyle alan değişikliği yaptım. Aile düzenim bozuldu. İntiharın eşiğine geldim. Pişmanlık yaşayanlara bakanlığın geri dönüş hakkı vermesini istiyorum” diye yazdı.
 
17 yıl boyunca sınıf öğretmenliği yapan Vural Öğretmen ise mektubunda alan değişikliğinden sonra yaşadığı sorunları yazdı. Bakanlığın il içi alan değiştirme uygulamasıyla Sosyal Bilgiler dersini seçen Vural Öğretmen, “Sınıf öğretmenliği dışındaki branşlarda tayin sorunu çok fazla yoktu” dedi. Vural Öğretmen, “Sosyal bilgiler öğretmenliğine başladığımdan beri mutsuzum. İşimi aslında çok da seviyordum. Psikolojim bozuk, verimli olamıyorum” diyerek alan değişikliği nedeniyle sağlığını kaybettiğini ifade etti.
 
11 yıl boyunca Güneydoğu’da sınıf öğretmenliği yapan Nazmiye Öğretmen de alan değişikliği yapıp edebiyat öğretmenliğine geçtiğini belirtti. Nazmiye Öğretmen mektubunda “Eşim de sınıf öğretmeni olduğundan tayinimiz çıkmıyordu. Alan değişikliği yaptığımda tayinimin çıkacağını düşünerek, sağlıklı düşünmeden il içi alan değişikliği yaparak edebiyata geçtim” dedi. Pişman olduğunu ifade eden Nazmiye Öğretmen, “Alan değişikliği yapmamın sebebi; memleketime tayinimin çıkmamasıydı. Şu an memleketimin göbeğine bile gitmek istemiyorum. Çok sevdiğim, özveriyle çalıştığım sınıf öğretmenliğini yapmak istiyorum” diye yazdı.
 
ÖĞRETMENLER ATAMA İÇİN DİRENİŞTE
 
Ataması yapılmayan öğretmenler 10 gündür, Abdi İpekçi Parkı’nda oturma eylemi yapıyor.  Tek talepleri Başbakan Erdoğan’la görüşmek olan öğretmenleri,  CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ziyaret ederek, sorunlarını dinledi.  Bu hükümet döneminde atanamayan 36 öğretmen intihar etmiştir. Bu inanılmaz bir rakam. Krizin yerle bir ettiği Yunanistan'da yaşanmadı bunlar" dedi. Tekin hükümetin kayıtsızlığını eleştirdi. Kara kışa aldırmadan eylemlerini sürdüren öğretmenler adına konuşan  Lale Aytekin, “ Biz sadece işimizi yapmak istiyoruz. Türkiye’de 127 bin öğretmen açığı var fakat atanamayan öğretmen sayısı bundan daha fazla” diye konuştu. 
 
MEB’İN ÖNCELİĞİ İMAM HATİP OLUNCA!
 
Eğitim-Sen 2 No’lu Şube Başkanı Hamdi Çalık, alan değişikliği nedeniyle mağdur olan öğretmenlerin sorunlarına ilişkin “Milli Eğitim Bakanlığı’nın önceliği imam hatipleri yaygınlaştırmak olduğundan öğretmenlerimizin beklentileri karşılık bulmuyor” dedi. 4+4+4 uygulamasıyla eğitim sisteminin alt üst olduğunu ifade eden Çalık, “Sınıf öğretmenliği yapmak istemeleri doğaldır. Alanlarında görev yapmalarını sağlamak gerekir. Kesin çözüm 4+4+4 uygulamasından uzaklaşmak ve herkesi muhafazakar kalıba sokmak için tasarlanmış bu modelden vazgeçmektir” dedi.
 YURT GAZETESİ

ALAN DEĞİŞİKLİĞİYLE MAĞDUR EDİLEN ÖĞRETMENLER TIKLAYIP RESMİ SAYFAMIZI BEĞENİN

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri