AKTİF Senden Eğitim Bir Sene CEVAP!

AKTİF Senden Eğitim Bir Sene CEVAP!

 İNSANLARIN  TERCİHLERİNE SAYGI DUYALIM…
 
Kayseri’de bir yerel gazetenin 09.08.2012 tarihli sayısında bir sendikanın Kayseri il başkanının ağzından sendikamızla ilgili asılsız iddiaların yer aldığı sözde habere cevaptır.
 
’’Hayatta atılan her adım, yapılan her iş başkalarına nazire, başkalarını tehdit veya tahkir, başkalarına alternatif oluşturma anlamına gelmez. Başkalarına tepki olarak adım atmak, başkalarının hamlelerine reaksiyon olarak hamle yapmak ucuz, bayağı ve basit bir numaradır ve aslında zayıflığın, kendi kendine bir şeyler yapamama acizliğinin ifadesidir.’’diyen Genel Başkanımız Sayın Osman BAHÇE, Aktif Eğitimciler Sendikasının varlığını devam ettirdiği sürece birilerini bölme, birilerine alternatif olma gibi bir düşüncesinin olmadığını birileri niyetlerimizi okumaya kalkışmasın, kötü niyetli insanlar meslektaşlarımız ve paydaşlarımız olan diğer sendikalar arasında fitne çıkartmasın diye gayet açık ve net bir dilde her ortamda dile getirmiş, yanlış anlamalara/anlaşılmalara sebep olabilecek akım ve söylemlerin baştan önene geçmeye çalışmıştır.
 
Aktif Eğitimciler Sendikası, eğitime gönül vermiş, eğitim çalışanlarının haklarının iyileştirilmesi, eğitim sisteminin daha verimli hale getirilmesi vb. konularda söyleyecek sözü, uygulanacak projeleri olan eğitim camiasında çalışan meslektaşlarımız tarafından sadece ve sadece “Eğitim öğretimle, eğitim çalışanları ile eğitim sistemimiz ile ilgili fikir ve projeleri hayata geçirmek, “bu konularda benim de fikir ve projelerim var” diye düşünen meslektaşlarımızla buluşmak üzere kurulmuş olup sendikamızın aşağısı-yukarısı, sağı-solu, kısacası her yönü üyelerimizden ve meslektaşlarımızdan ibarettir.
 
Gazeteye beyanat veren ilgili sendika yöneticisi ‘’Bizim söylemediğimiz ve onların söyleyeceği pek bir şey yok .’’ demiş. Biz, eğitim camiasında eğitimcilerin sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel haklarının her geçen gün eridiği, çalışma koşullarının çağın standartlarının altına doğru inmeye devam ettiği, mesleki itibarın tükenme noktasına getirildiği günümüzde kayıpların yeniden kazanılabilmesi için daha çok kişi ve kurumun, daha gür sesler olarak, daha farklı konularda konuşması ve çözüm üretmesi gerektiği kanaatindeyiz. Sendika olarak ’’Dün dünle beraber gitti cancağızım. Bugün yeni şeyler söylemek lazım ... ’’düşüncesi çerçevesinde tüm üyelerimiz ve meslektaşlarımızla birlikte yeni bir ses, yeni bir soluk olma ümidindeyiz.
 
Aktif Eğitimciler Sendikası yönetici ve üyeleri olarak demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine ve bu ikisine varlık veren örgütlenme hakkı ile kişisel tercihlere son derece saygılıyız. Bizler, her bireyin örgütlenme kurma (örgütlenme) hakkı olduğunu bilir ve buna saygı duyarız, her bireyin istediği meslek kuruluşuna üye olabileceğini bilir ve bu tercihe saygı duyarız. Bu, bizim demokrasi inancımızın ve insanajanskamu verdiğimiz değerin doğal sonucudur. Sendikamızı tercih eden meslektaşlarımızı sevinçle, sevgiyle/saygıyla karşılamakla birlikte başka kurumları tercih edenleri de “yanlış yerde durmak”la itham etmenin son derece nezaketsiz bir tavır olduğunu bilir ve bu hatayı ancak demokrasiyi içine sindirememiş insanların yapabileceğine inanırız.
 
Aktif Eğitimciler Sendikası Kayseri Şube Temsilcisi olarak diğer sendikalarımız ve yöneticileri hakkında aleyhte tek kelime etmeden, benim gibi düşünmeyenleri yargılama cehaletine düşmeden Kayseri’de görevli tüm meslektaşlarımı Sendikamız çatısı altında Ülkemiz Eğitim-Öğretimine, meslektaşlarımıza ve milletimize birlikte hizmet etmeye davet ediyorum.
 
Değerli dostlar,
 
Gelin boş işlerle uğraşmaktan, insanlara haddimizi aşarak ne yapacaklarını öğreten telkinlerde bulunmaktan, baskılar yapmaktan vazgeçelim.
 
Birbirimizi rakip/düşman görüp yıpratmaktan, kör dövüşü yapmaktan vazgeçelim.
 
Meslektaşlarımızın sahibiymişiz gibi davranmaktan, herkesin hayatını bizden izin/referans alarak planlaması gerektiği saplantısından vazgeçelim.
 
Her şeyin en iyisini ben bilirim, ben yaparım düşüncesinden vazgeçelim.
 
Ve…
 
İnsanların tercihlerine saygı duyalım.
 
Ve…
 
Milletimizin, meslektaşlarımızın, ülkemiz eğitim sisteminin kazanabilmesi için ortak adımlar geliştirelim, işbirliği yapalım, mutlu sona birlikte yürüyelim, omuz omuza…
 
Bekir UZUN
 
Aktif Eğitimciler Sendikası
 
Kayseri Temsilcisi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri