Akademisyen nasıl olunur? 2018

Akademisyen nasıl olunur? 2018

"Akademisyennasıl olunur?" sorusu internette en çok aranan konular arasında yer alıyor. Çalışma hayatına akademik olarak devam etmek isteyen adaylarbu konu ile ilgili araştırma yapıyorlar. Peki Akademisyen olmak için hangi şartlar gerekli?

Bu göreve yükselme düşüncesi henüz üniversite eğitimi devam ederken başlarken, bu alanda yeterli düzeyde yetişilmesi ve uzmanlık kazanılması gereken bir görev kadrosudur. Peki, akademisyenlerin görevleri nelerdir? Akademisyen olmak için ne yapmak gerekir. İşte tümüyle merak edilen detaylar…

Yüksekokul veya düzeyinde olan vb. kurumlarda öğretim sürecini gerçekleştirmekte olan, beraberinde önemli araştırmalar katılan ve kendi alanında yaptığı araştırmalarla birlikte ilerleme kaydedilmesini sağlayan kişilere genel olarak akademisyen denilmektedir. Akademisyen statüsünde görev yapan kimse, uzman oldukları alan sınırlarında farklı teoriler ortaya koymak, bu teorilerin gelişimini ve tutarlılığını sağlamakla yükümlüdür. Sürdürülen görevin perde arkasında her zaman topluma katkıda bulunma düşüncesi yer almaktadır. Bu faydalara örnek olarak yapılan güncel çalışmalar altında akademisyen imzası bulunmasını öne sürebiliriz. Akademisyenlik görevi dar bir çerçevede alınamaz. Kendi içerisinde birbirinden farklı birçok kategoriye ayrılmaktadır ve zengin görev alanlarına bölünmüştür. Akademisyen olmayı başarmak için zorlu basamaklar aşmak, araştırmalar doğrultusunda başarıyı kanıtlamak ve tümünün devamlılığını sağlamak gerekir. Akademisyenlik görevi ilk anlarda en alt kademe düzeyinden başlamakta olan bir meslek grubudur. Zaman içerisinde kazanılan başarılar doğrultusunda görevde yükselerek devam etmek ve en üst düzeye yükselmek mümkündür. Bu yükselişin devamlılığının sağlanması için akademik makalelerin ses getirmesi, yapılan araştırmalarda ve diğer tüm çalışmalarda başarının yakalanması büyük önem taşımaktadır.

Akademisyen Olmak İçin Ne Yapmak Gerekmektedir?

Akademisyen kadrosunda göreve başlamak için ilk önce dört yıllık düzeyde lisans eğitimi alınması ardından da yüksek lisans sınavına girilmesi gerekmektedir. Yüksek lisans sınavına giren aday toplamda 1. Tezsiz 2. Tezli yüksek lisans olmak üzere iki farklı seçenekle karşı karşıya kalacaktır. Akademik bir kariyere sahip olabilmek için ikinci seçenek olan tezli yüksek lisans tercih edilmelidir. Burada ALES şartı aranır ve giren adayın geçerli puan düzeyini kazanabilmesi için sınavdan en azından 55 puan alması gerekir. Bu alana dâhil olmak isteyen öğrencilerin diploma notları da büyük önem taşımaktadır. Akademik kariyer planının önünün açılabilmesi adına diploma notu en çok dikkat edilen kriterlerden bir tanesidir. Akademik düzeyde kariyer sahibi olmak isteyenlerin yabancı dil sınavına da girerek en az 60 puan almaları büyük önem taşıyan konulardan biridir.

Yüksek lisans eğitimini tamamlamak için 1-3 yıl arası gerekirken, 3,5 – 6 yıl içerisin de doktora tamamlanabilir. Doktora tamamlamayı başaran adaylar sonrasında; yardımcı doçent, doçent ve profesörlük unvanı elde etmeye hak kazanabileceklerdir.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR  ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri