AK Partili Vekil'den EYT açıklaması

AK Partili Vekil'den EYT açıklaması

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, emeklilikte yaşa takılanlar konusunda açıklama yaptı. Muhalefeti eleştiren Işık, "Sırtında yumurta küfesi olanlarla olmayanlar farklı konuşuyor" dedi.

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunun 1999 yılında iş başında bulunan Bülent Ecevit döneminde çıkarılan yasayla gündeme geldiğini hatırlatan Zafer Işık, "Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bir kumbara gibi olması lazım. Olmayan bir paranın şimdi dağıtılması çocuklarımızın geleceğinden çalmak anlamına gelir" dedi.

'DEVLETİN İMKANI OLSA YAPAR'

"EYT bir mağduriyetse 99'daki hükümetten kaynaklanmaktadır" diyen Işık, "Biz AK Parti olarak hiçbir mağduriyetten memnuniyet duyamayız. Söz konusu düzenleme de kademeli bir sistem getirmiştir. Yani 65 yaş deyip kesip atmamıştır. Kademeli olması hak mağduriyetini ortadan kaldırmaktadır. Eğer devletin böyle bir imkanı olsa yapar. Neden yapmasın?" ifadelerini kullandı.

'SIRTINDA YUMURTA KÜFESİ OLMAYANLAR'

Suriyeli sığınmacılara yapılan yardımların EYT eleştirisi olarak gündeme getirildiğini belirterek, muhalefetin tavrını eleştiren Işık, "Sırtında yumurta küfesi olanlarla olmayanlar farklı düşünüyor, farklı konuşuyor. Mesela Kılıçdaroğlu, zannettem ama, iktidar olsa sınırımıza dayanan insanları almayacak mı? O da alır. Her şeyden önce uluslar arası hukuk ve BM'nin getirdiği kurallar var" diye konuştu.

'KOMİSYONLARDA GÖRÜŞÜLÜYOR TARTIŞILIYOR'

EYT konusunda kademenin esnek hale getirilip getirilmeyeceği konusunda da değerlendirmelerde bulunan Işık, "Bu konular komisyonlarda görüşülüyor, tartışılıyor. Ancak SGK şu anda bu işin içinden çıkacak durumda değil" dedi.

Ekonomideki gelişmelere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Işık, şunları söyledi:

"2020 verilerin normalleştiği bir yıl olacak. 2021'de daha da yukarılara çıkacak. Türkiye, global krize dayalı bir sıkıntı yaşıyor. Normalleşme Türkiye'de de yansıyacaktır. 2020 toparlanma, 2021 yükseliş dönemi olacaktır."

İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN HEMEN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİREBİLİRSİNİZ

TÜM PERSONEL - MEMUR- KPSS İLANLARI CEBİNE ÜCRETSİZ GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Siyaset-gündem Haberleri