AK Partiden Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT Açıklaması

AK Partiden Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT Açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: “(Emeklilikte yaşa takılanlar) Şu an itibariyle bize gelen bir şey yoktur. Elimizde bir şey yoktur. Bu meseleyle ilgili çalışılmamız yoktur” açıklamasında bulundu.
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Türkiye Kalkınma Bankası AŞ'nin yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun teklifi konusunda Mecliste basın mensuplarına açıklamalarda bulundu ve gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş: Türkiye Kalkınma Bankasının altında Türkiye Kalkınma Fonu kurulacaktır

TÜRKİYENİN EN AKTİF EYT GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL!
Kanun teklifi ile Bankanın personel rejiminin iş hukukuna dönüştürüleceğini anlatan Muş, teklifin Türkiye'ye ve millete hayırlar getirmesini temenni etti.

- "Bu kanun teklifimizin bir önceliği olacaktır"

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, teklifteki madde sayısı ve Bankanın hangi sektörleri finanse edeceğine ilişkin bir soru üzerine, Bankanın, halihazırda yenilenebilir enerji, turizm ve altyapı alanında finansmanlarının bulunduğunu, 12 maddelik teklifle yenilenmesi durumunda Kalkınma Planı'nda belirlenen stratejik sektörlerde de finansman sağlayacağını kaydetti.

Muş, "Bu sektörlerden biri savunma olabilir mi?" sorusu üzerine, stratejik görülen tüm sektörlerde finansman sağlanabileceğini ifade etti.

Meclis İçtüzüğü konusunda AK Parti'nin çalışmasının ne zaman tamamlanacağı sorusuna karşılık Muş, Meclisin açılmasıyla beraber diğer partilerle de görüşmeler yaparak bu çalışmaları tamamlayabileceklerini, İçtüzük konusunda partilerle mutabakat sağlanmasını ümit ettiklerini dile getirdi.

Muş, Meclis çalışma takvimine ilişkin bir soruyu yanıtlarken, "Şu an bu kanun teklifimiz Meclis Başkanlığına sunuldu. Dolayısıyla bu kanun teklifimizin bir önceliği olacaktır." dedi.

İYİ PARTİ'NİN CEZA SÜRELERİNDE İNDİRİM ELEŞTİRİSİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, MHP'nin "ceza sürelerinde indirim teklifi"ne ilişkin eleştirileri hatırlatılan Muş, şunları söyledi:

"Bunlar kendisinin yorumlarıdır, hiçbir şekilde bizi bağlamaz. Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın bu konuda ABD'ye seyahati öncesi yapmış olduğu açıklamalar vardır. Dolayısıyla bizim pozisyonumuz, Genel Başkanımızın tanımladığı şekildedir. Bu pozisyonumuzda herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Orada açık bir ifade, AK Parti'nin durduğu yer, meseleye yaklaşımı ortaya konulmuştur. Bunun dışındaki muhalefet partilerinin bizimle ilgili yapmış olduğu açıklamalarının hiçbir geçerliliği bulunmamaktadır."

YEREL SEÇİMDE İTTİFAK

Yerel seçimlere yönelik olarak partisinin MHP ile yürüttüğü ittifak görüşmelerine yönelik bir soru üzerine de Muş, gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını, şu an itibarıyla yeni bir gelişme olmadığını söyledi.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR

Muş, emeklilik için yaş sorunu bulunan vatandaşlara yönelik bir kanun teklifi bulunup bulunmadığına ilişkin bir soruya, "Bu meseleyle alakalı bir çalışmamız şimdiye kadar olmamıştır. Dolayısıyla bizim çalışmamız yok ama tekliflerle alakalı da elimize ulaşan herhangi bir şey bulunmamaktadır." yanıtını verdi.

DÖRT MUHALEFET PARTİSİ AYNI GÖRÜŞTE

Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda ilk teklif, genel seçimlerde AK Parti ile ittifak yapan ve hükümet politikalarına geniş destek veren MHP’den gelmişti. MHP İstanbul Milletvekili Arzu Erdem, teklifi Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin talimatıyla hazırladığını vurguladı. Erdem’in ardından CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin ve Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, TBMM Başkanlığı’na yasa teklifi sunmuştu. Tekliflerin ortak noktası, 8 Eylül 1999 tarihinden önce sigortalı olarak çalışmaya başlayan kadınların 20, erkeklerin 25 yıl sigortalılık süresi ve 5.000 gün prim ödeme koşulunu yerine getirmeleri halinde yaşı beklemeden emekli olmaları yönünde.

DÖRT PARTİ MECLİS’TE ÇOĞUNLUĞU OLUŞTURUYOR

Meclis’te grubu bulunan dördüncü muhalefet partisi HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın da bu hafta içinde konuyla ilgili yasa teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı’na sunması bekleniyor. Bu arada HDP Grup Başkanvekili Ayhan Bilgen, geçen hafta yaptığı açıklamada, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili yasa teklifi hangi partiden gelirse gelsin destekleyeceklerini ifade etmişti.

TÜRKİYENİN EN AKTİF EYT GRUBU TIKLA SENDE ARAMIZA GEL!

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Sgk Eyt Haberleri Haberleri