Ağustos 2018 Enflasyon ile Memura Emekliye Enflasyon Farkı ne kadar ödenecek?

Enflasyon ile Memura Emekliye Enflasyon Farkı ne kadar ödenecek?

TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Buna göre, Temmuz ayında yüzde 15,85 ile son 14 yılın en yüksek seviyesine çıkan enflasyonda yükseliş Ağustos'ta da devam etti. TÜFE, Ağustos ayında yüzde 2.30 artarken yıllık bazda yüzde 17.90 oldu.

Yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE), 2018 yılı Ağustos ayında bir önceki aya göre %6,60, bir önceki yılın Aralık ayına göre %25,32, bir önceki yılın aynı ayına göre %32,13 ve on iki aylık ortalamalara göre %18,78 artış gösterdi.

ENFLASYON FARKININ DURUMU

Enflasyon rakamlarının yüksek çıkması ile birlikte gözler, enflasyon farkına çevrildi. Milyonlarca memur ve memur emeklisi artan enflasyon ile birlikte enflasyon farkı beklentisine girdi.

Ağustos ayı itibariyle iki aylık enflasyon ortaya çıktı. Temmuz ayında yüzde 0.55 Ağustos ayında da yüzde 2.30'luk enflasyon baz alınırsa iki aylık enflasyon rakamı yüzde 2.8 seviyesine ulaşmış oldu.

Memur ve memur emeklilerine 2018 yılının ikinci yarısı için yüzde 3.5 zam verildi. Enflasyon farkı için enflasyonun yüzde 3.5'u geçmesi gerekiyor.

Enflasyon bu hızda seyretmeye devam ederse, Eylül ayı enflasyon rakamları ile birlikte enflasyon farkı da oluşmuş olacak.sgkrehberi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri