Ağbal, Kamuya Ne Kadar Personel Alınacağını Açıkladı

Ağbal, Kamuya Ne Kadar Personel Alınacağını Açıkladı


Herkesin merak ettiği bir soru vardı. “Kamuda kaç kişi görevden uzaklaştırıldıysa personel alımı da o kadar mı olacak?” şeklinde sorular insanların aklına geliyordu. Bakan Ağbal, bu konuya açıklık getirdi ve kamuda görevden uzaklaştırılanların yerine alınacak personel sayısı aynı olmayacak dedi.

Kurumsal bazda yapılacak olan alımlarda alım sayılarının Bakanlar Kurulu tarafından belirleneceğini söyleyen Bakan Ağbal, kurumların ihtiyacına göre alımları yapacaklarını ifade etti. Bakan Ağbal, Bakanlar Kurulu’na yetki verildiğini, kamu kurum ve kuruluşlarına önceki dönemlerde olduğu gibi gereksiz personel doldurulmayacağını ekledi.

Başbakanlık yetkilileri tüm kamu kurum ve kuruluşlarından bilgileri isteyecek, hangi kurumdan kaç kişi çıkarıldı hangi kurumun kaç personele ihtiyacı var belirlenecek. 70 bin personelin görevine son verildi diye 70 bin personel alımı yapılmayacaktır.

Öğretmenler konusunu da değinen Ağbal, öğretmen konusunun önemli bir konu olduğunu ne kadar öğretmen eksiği varsa süratle dolduracaklarını açıkladı. Diğer kurumlarda alımların öğretmen gibi olmayacağını ihtiyaçlar çerçevesinde hareket edileceğini açıkladı.

Zarar gören kamu binaları hakkında da konuşan Bakan Ağbal, Meclis’in geleceğe ibret olması amacıyla onarılmayacağını onun dışındaki kamu binalarının süratle onarılacağını ifade etti. 

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri