Açıktan Tehdit Ettiler: S-400 Alırlarsa Yok Ederiz

Açıktan Tehdit Ettiler: S-400 Alırlarsa Yok Ederiz

Fransızca yayınlanan Le Monde Gazetesi, Suudi Arabistan Kralı Selman’ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’na bir mektup yazarak, Katar’ı S-400 füzesi almaması konusunda ikna etmesini, Katar’a konuşlandırılması halinde S-400 füze savunma sistemini ortadan kaldırmak için askeri harekat dahil gerekli tedbiri alacağını bildirdiğini yazdı.

Le Monde, Kral Selman’ın Emmanuel Macron’a yazdığı mektupta, Doha ile Moskava arasındaki S-400 füzeleri konusundaki görüşmelerden derin endişe duyduğu belirttiğini kaydetti.

Suudi Kral’ın, S-400 füzelerinin Katar’a konuşlandırılmasının Suudi Arabistan’ın hava sahası konusunda endişeleri olacağını belirterek gerilimin artma riski konusunda uyarıda bulunduğu belirtildi. Kral Selman’ın, bölgede istikrarın sürmesi için bu anlaşmanın sona erdirilmesi konusunda Fransa Cumhurbaşkanı Macron’dan yardım etmesini istediği bildirildi.

S-400 füzelerinin Katar’a konuşlandırılması halinde S-400 füze savunma sistemini ortadan kaldırmak için askeri harekat dahil gerekli tedbiri alacağını bildirdiğini yazdı.

Le Monde, mektubun muhtevası konusunda ne Fransız Dışişleri Bakanlığı’ndan ne de Suudi yetkililerden herhangi bir yorum yapılmadığını yazdı.

RUS TARAFI İLE YAPILAN GÖRÜŞME İLERİ SEVİYEDE

Katar’ın Rusya Büyükelçisi Fahd bin Muhammed el-Attiyah, geçtiğimiz ocak ayında, dünyanın en başarılı füzeleri olan S-400 alınması konusunda niyetleri olduğunu ve bu sistemi almak için Rus tarafı ile yapılan görüşmelerin ileri seviyeye geldiğini doğrulamıştı.

HENÜZ TESLİM TARİHİ KARARLAŞTIRILMADI

Suudi Arabistan’ın Rusya Büyükelçisi Raid bin Halid Kermli ise önceki gün yaptığı açıklamada Suudi Arabistan’ın Rusya’dan S-400 füzelerin alınması konusunda görüşmelerin başarı bir şekilde ilerlediğini ancak henüz teslim tarihini kararlaştırılamadığını söyledi. ,

ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİR TÜM PERSONEL MEMUR KPSS İLANLARI CEBİNE GELSİN HİÇBİR İLANI KAÇIRMA TIKLA

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK MEMUR PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

2018 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri