70 bin TL ye ev

RESMEN BAŞLIYOR

Öte yandan kamu bankalarının kredi paketleri sonrası ortaya çıkan fiyat avantajını fırsata çevirmek isteyenler konut fiyatlarında bir gecede 150 bin TL’ye varan artışlar gerçekleştirdi. Konut hayali kuran vatandaş düşen faizlerle ortaya çıkan fiyat avantajını fırsatçılara kaptırmamak için uygun fiyatlı ev için arayışa başlarken yılbaşında satışa çıkarılan ancak sal’gın nedeniyle ara verilen kamu lojmanlarının satışına da yeniden başlandı.

DEVLETİN LOJMANLARI SATILACAK 

Ülke genelinde kamuya ait 250 bine yakın lojman bulunurken bu konutlardan savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetleri için kullanılan yaklaşık 140 bin lojman ile kampüs alanında yer alan ve hizmet binalarıyla bütünleşik bulunan yaklaşık 59 bin lojman satışa sunulmayacak. Bu konutlar dışında kalan 50 bin lojmanın satışı öngörülüyor.

Ocak ayı itibariyle Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Konya, Afyonkarahisar, Eskişehir, Bolu, Muğla ve Antalya’da ekspertiz işlemleri tamamlanan ve satışa çıkılan kamuya ait lojmanlardan 1600’den fazlasının satışı gerçekleştirildi. Bu konut satışlarından hazineye 418 milyon lira katkı sağlandı. sal’gın nedeniyle satışlarına ara verilen konutlardan 8 bin 500 adetinin daha 2020 yılı içerisinde ihaleye çıkılması planlanıyor. Söz konusu konutların satışından ise devletin kasasına 1.5 milyar lira gibi bir rakamın gireceği öngörülüyor.

Yeni Şafak’tan Kenan Biter’in haberine göre, 55 m²’den 200 m²’ye kadar çeşitli katlarda 1+1, 2+1,3+1 ve 4+1 şeklinde oda yapısına sahip daireler için 70 bin TL’den 400 bin TL’ye kadar tahmini bedel belirlenmiş durumda. Başkent Milli Emlak Dairesi tarafından düzenlenecek ihaleler ile temmuz ayında satışa çıkarılacak dairelere talip olacakların daire fiyatının yüzde 10’u kadar geçici teminat yatırması gerekiyor. Örnek verilmesi gerekirse; Çankaya Bahçelievlerde 280 bin TL tahmini bedelli 100 m² 3+1 bir daire için 28 bin TL teminat bedeli yatırılırken, Keçiören’de 70 bin TL tahmini bedelli 60 m² 2+1 daire için ödenecek teminat bedeli 7 bin TL şeklinde.Ekspertiz çalışmaları devam eden diğer kamu lojmanlarının da yakın tarihlerde il ve ilçe bazında ihaleye çıkarılması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı