7 Mayıs 2019 Dolar Euro Sterlin Son Durum

7 Mayıs 2019 Dolar Euro Sterlin Son Durum

Dolar kuru dün, Trump'ın ticaret savaşlarında ateşkesi rafa kaldırmasıyla 9 ay sonra 6 lira üzerine çıkmasının ardından YSK'nın İstanbul kararıyla bir kademe daha yükseldi.

YSK'nın İstanbul seçimlerini yeniletme kararıyla akşam sığ piyasada dolar kuru 6.15 TL, euro da 6.85 TL'yi gördü. Dolar/TL ve euro satışlar sonrası bir nebze gevşeyip 6.10 altına çekildi ancak 7 Mayıs sabahı piyasaların açılmasıyla yukarı yönlü hareket sürdü. Dolar önce 6.10, ardından 6.15 eşiğini aştı ve 6.1982'yi görerek 6.20'den döndü ve kur öğleden sonra gevşeyerek 6.15 civarına çekildi

7 Mayıs gününün ilk saatlerinde dolar bir nebze gevşese de sabah piyasaların açılmasıyla yeniden 6.15 TL üzerine çıkarak gün içi en yüksek seviye olarak 6.1982'yi gördü ve 6.20'den dönerek öğleden sonra 6.15'e geriledi.

Gün içerisinde sırasıyla 6.95 ve 8.10 üzerine dokunan euro ve sterlin de yeniden 6.90 ve 8.05 seviyelerinin biraz altında işlem görüyor. 

Hatırlanacağı üzere YSK dün akşam, bazı sandık kurulllarının ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve seçim sonuçlarının etkilendiği gerekçesiyle nedeniyle 31 Mart 2019 tarihinde yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine karar verdi.

YSK'nın dün açıkladığı yazılı kararda, 17 Nisan'da CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline ve yeni seçiminin 23 Haziran'da yapılmasına oy çokluğu ile karar verildiğini duyurdu.


Piyasalarda gözler yeniden seçim sürecine ve iç siyasete dönerken, muhalefet sine-i millet konusunu tartışıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve Parti Meclisi üyeleriyle bir araya geldi. AK Parti cephesi ise YSK kararının demokrasinin gereği olduğunu belirtti.

YSK'nın seçim kararıyla ilgili iş dünyasından da bir açıklama geldi. TÜSİAD, dün akşam paylaştığı mesajında ''Ekonomik ve demokratik reform gündemine odaklanmamız gereken bu dönemde, seçim ortamına geri dönmek kaygı vericidir.'' ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri