625 TL BURS VERİLEN BÖLÜMLER

625 TL BURS VERİLEN BÖLÜMLER

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, 2017-2018 döneminden itibaren yer bilimleri alanları olan maden, jeoloji ve jeofizik mühendisliği programları ile temel bilim alanları fizik, kimya, biyoloji, matematik programlarına ilk üç sırada yerleşen tüm öğrencilere bir yıl boyunca aylık 625 lira burs verileceğini açıkladı

işte o bölümler:

Bölümler: “Bahçe Bilimleri, Balıkçılık Teknolojisi, Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği, Bitki Koruma, Bitkisel Üretim ve Teknolojileri, Biyoloji, Biyosistem Mühendisliği, Fizik, Jeofizik Mühendisliği, Jeoloji Mühendisliği, Kanatlı Hayvan Yetiştiriciliği, Kimya, Maden Mühendisliği, Matematik, Orman Endüstri Mühendisliği, Orman Mühendisliği, Su Bilimleri ve Mühendisliği, Su Ürünleri Mühendisliği, Süt Teknolojisi, Tarım Ekonomisi, Tarım Makineleri ve Teknolojileri Mühendisliği, Tarımsal Biyoteknoloji, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Tarımsal Yapılar ve Sulama, Tarla Bitkileri, Toprak Bilimi ve Bitki Besleme, Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi, Ziraat Mühendisliği, Zootekni” olarak belirtilmiştir.

Lisans Yerleştirme Sınavı’nın sonuçları 14 Temmuz 2017 tarihinde tekrar açıklandı. Güncellenen sonuçlar neticesinde çoğu adayın başarı sıralamasının yukarı çekildiği belirtildi.

Tercih işlemleri 18 Temmuz 2017 tarihinde başlayacak olup 26 Temmuz 2017 tarihinde sona erecektir. Tercihler, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden TC Kimlik Numarası ve ÖSYM aday şifresi ile yapılacaktır.

Yeni başarı sıralamalarını öğrenen adaylar tercih edecekleri bölümleri araştırmaya başladılar. Yükseköğretim Kurulu da bu aşamada bazı bölümleri tercih edecek adaylara “YÖK Destek Bursu” adı altında aylık 625 TL burs vereceğini açıkladı.

Belirtilen şartları sağlayan adaylara lisans öğrenimi süresince ağırlıklı genel not ortalamasının yıllık olarak 4 üzerinden 2,5 altına veya 100 üzerinden 65 altına düşmemesi şartıyla 2017 yılı için aylık 625 TL (12 ay boyunca) destek bursu verilecektir.

KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR  ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri