6 Üniversitede İlahiyat Fakültesi Kuruldu

6 Üniversitede İlahiyat Fakültesi Kuruldu

Bakanlar Kurulu kararıyla 6 üniversiteye ilahiyat fakültesi kurulurken, bazı üniversitelerin birimleri değiştirildi.

 

Bakanlar Kurulu’nun üniversitelere ilişkin kararı Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Buna göre, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak İslami İlimler Fakültesi, Balıkesir Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Bülent Ecevit Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi’nde İlahiyat Fakültesi kuruldu. 
 
Okan Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Sağlık Bilimleri Enstitüsü açılacak. Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin adı İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi olarak değiştirilirken, Sağlık Bilimleri Enstitüsü kurulması kararlaştırıldı. Aynı üniversitenin Mühendislik-Mimarlık Fakültesi de kapatılarak, Mühendislik Fakültesi ile Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi kurulması kararı alındı. KTO-Karatay Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Uygulamalı Bilimler Fakültesi kuruldu. TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde bulunan Güzel Sanatlar Fakültesinin adı da Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi olarak değiştirildi. 
 
-RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÜNİVERSİTESİ’NE GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ-
 
Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü bünyesinde yer alan Sivil Havacılık Yüksekokulu kapatılarak Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi kuruldu. Bülent Ecevit Üniversitesi ve Dicle Üniversitesi’nde Eczacılık Fakültesi, Dumlupınar Üniversitesi’nde Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Namık Kemal Üniversitesinde de Veterinerlik Fakültesi kurulması kararlaştırıldı. Bakanlar Kurulu kararlarına göre yeni fakülte, yüksekokul ve enstitü kurulan üniversitelerin isimleri ve bölümler şöyle: 
 

“Batman Üniversitesi ile Namık Kemal Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Erzincan Üniversitesi Eczacılık Fakültesi, Harran Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi, Kafkas Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, Muğla Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Necmettin Erbakan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi ile Fındıklı Uygulamamalı Bilimler Yüksekokulu.”millliyet

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Öğretmen Haberleri 2024 Haberleri