5 üniversiteye 149 akademik personel alımı yapılacak

5 üniversiteye 149 akademik personel alımı yapılacak

Aksaray üniversitesine, Süleyman Demirel üniversitesine, Sağlık Bilimleri üniversitesine, Çukurova üniversitesine ve Türk-Alman üniversitesine alım yapılacak kadrolar ve başvuru genel ve özel şartları ile ilgili detaylar yayınlandı. Beş üniversitenin de başvuru tarihleri belli oldu. Aşağıdaki bağlantılardan detaylara ulaşabilirsiniz.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi birimlerine 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48. maddesinde belirtilen şartları sağlayanlardan 95 Öğretim Üyesi alınacağı duyuruldu.

Aksaray Üniversitesi 8 araştırma görevlisi alınacak. ALES puanı 70, YDS puanı ise 50 isteniyor. Araştırma görevlisi kadrosuna başvurabilmek için en az lisans mezunu olmak ve ilana ilk başvuru tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak gerekir. Atama yapılacak programın lisans veya ön lisans eğitimine hangi alanda öğrenci alınıyorsa o alanda ALES'ten en az 70 puan almak gerekiyor.

Süleyman Demirel üniversitesine 34 akademik personel alımı kapsamında genel şartlar şu şekildedir: 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak. Öğretim üyesi dışındaki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak atamalarda ALES'ten en az 70 puan almış olmak. Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından 50 puan şartı var.

Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü’nden akademik personel ilanında ise 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun ilgili maddesi ile bu Kanuna dayanılarak Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nca yayınlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği uyarınca asgari şartlara haiz, Öğretim Üyeleri (Yardımcı Doçent kadrolarına) alınacağı belirtildi.

Türk-Alman üniversitesine ise 11 akademik personel alınacak. Tüm alımlar kapsamında yer alan bölümler, özel şartlar ve tüm detaylar için ayrı aynı üniversitelerin edu.tr ile biten web site adreslerini kullanınız.

2017 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri