45 Yaş Altına Zorunlu Bireysel Emeklilik

45 Yaş Altına Zorunlu Bireysel Emeklilik

Bireysel emeklilikte yeni düzenlenecek tasarı Meclis’e gönderildi. Bireysel emekliliğe getirilecek düzenleme bireysel emekliliğe otomatik katılımıyla ilgilidir. Getirilecek düzenlemeyle 45 yaş altı çalışanlara otomatik bireysel emeklilik gelecek. Meclis’e gönderilen tasarı 45 yaş altı çalışan herkesi ilgilendirmekte.

Tasarıda yer alan açıklamalara göre kazancın %3’ü kadar kesinti bireysel emeklilik sistemine otomatik olarak kesilecek. Bu sistemden çıkmak isteyen çalışanlar için de fırsat var. Sistem aktif olduğu zaman 4 yaş altında olup sisteme giren çalışanlar iki ay içinde cayma hakkına sahip olabilecek. Bakanlar Kurulu, bu tasarı gereği emeklilik planına dahil edilecek işyerleri ile bu kapsamdaki uygulamaları tanımlamada görevli olacak.

Sistemin aktif olma zamanı ise 1 Ocak 2017 tarihi olarak belirtildi. 1 Ocak 2017 tarihinden itibaren 45 yaş altında olan kişiler zorunlu bireysel emeklilik için sisteme dahil olmuş olacak. Mart ayına kadar bu sistemden çıkılabilecek. Cayma hakkını kullanmayıp katkı payı ödemesine geçici süreyle ara da verilebilecek.

Meclis’e gönderilen tasarı ile varlık yönetim fonu da kuruluyor. 50 milyon lira sermayeyle varlık yönetim fonu kurulacak. Devlet, bin lira katkı payı olarak bireysel emeklilik hesaplarına katkı da sağlayacak. Ayrıca işverenin yükümlülüklerine ve yürürlüğe girecek olan düzenlemeye uymayan kişilere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca 100 lira para cezası kesilecek.

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri