4000 Liralık Teşvik Başvuruları Başlıyor

4000 Liralık Teşvik Başvuruları Başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığı özel okulda okuyacak olan öğrenciler için teşvik veriyor. Okul Öncesi Eğitim Kurumları’nda okuyanlar için 2.860 TL  , ilkokulda okuyanlar için 3.440 TL , ortaokulda okuyanlar için 4.000 TL, lisede okuyanlar için 4.000 TL, temel lisede okuyanlar için 3.440 TL verilecektir.

Eğitim ve öğretim desteği, Milli Eğitim Bakanlığı’nca eğitim durumuna göre her bir derslik için belirlenen asgari öğrenci sayısının üzerinde ve her türlü durumda derslik başına belirlenen azami öğrenci sayısını geçmemek üzere verilebilir. Teşvik verilecek öğrenci sayısını belirmede görev alan bakanlıklar Maliye Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’dır.

Eğitim öğretim desteği için puanlama sistemi kullanılmaktadır. Öğrencinin kardeş sayısı, öğrencinin anne babasının sağ olup olmaması, öğrencinin başarı durumu, öğrencinin herhangi bir sporda veya bilim dalında bir başarısının olup olmaması gibi seçenekler teşvik puanını etkilemektedir.

Eğitim öğretim desteğini bir kere kazanan öğrenci eğitimi süresince bu teşviği devam ettirecek. Teşvik başvurusu için E-Okul öğrenci bilgi sistemi kullanılabilecek. E- Okul sistemine öğrenci olarak giriş yapıldığı zaman Eğitim ve Öğretim Desteği Menüsü üzerinden başvurularını yapabilecekler. Veliler gerekli olan başvuru işlemini tamamladıktan sonra Mayıs veya Haziran 2016 yılına dair ailedeki tüm bireylerin gelirlerini gösterir belgeleri okul müdürlüklerine teslim etmeleri gerekmektedir.

Teşvik için son başvuru 2 Eylül 2016’dır. Eğitim öğretim desteği başvurusu yapan öğrencilerin teşvik kazanıp kazanmadığı da 20 Eylül 2016’da belli olacaktır. 

2016 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri