4 gün evlerinizden çıkmayın

Deniz bilimci ve kimyager Prof. Dr. Cemal Saydam, önümüzdeki hafta Covid-19 üremesi ve bulaşımı için çok uygun hava şartlarının oluşacağını belirterek, evlerden çıkılmaması uyarısında bulundu

Korona virüsün hava şartları yoluyla bulaşımı ve üremesi konusunda çalışmalar yapan ve bu yönde gelişmiş ülkelerin yaptığı araştırmalarla paralel sonuçlar elde eden deniz bilimci ve kimyager Prof. Dr. Cemal Saydam, önümüzdeki hafta için adeta alarm verdi. Saydam, “Eğer hava kapalıysa asla sokağa çıkmayın” dedi.


Hava bulutlu ve yağışlıysa tehlike var
Halk sağlığı yönündeki uyarılarını sosyal medya hesabından yapan Prof. Saydam yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi;
“Çöl tozu, bulut etkileşimi eğer Covid-19'un yayılması için uygun ortam sağlıyor ise; tam bir hafta evdeyiz. 1-2-3 zaten yasak ama asıl kişisel yasak ta 4-5-6-7 günleri için geçerli. Özetle yurt genelinde 1 hafta sokağa çıkmayın. Hocam şurası burası dememeniz, uygun olmayan havayı kendiniz belirleyebilmeniz için kural şu; tepenizde günlük güneşlik bir hava varsa tedbirinizi alarak çıkabilirsiniz; bulutlu, çok bulutlu, yağışlı hava varsa dışarıya adım atmayın. O nedenle bugün eve biraz sebze meyve depolayın ki dışarı çıkmak için bahaneniz olmasın.”

 

Kuzey yarıkürede KD, güneş radyasyonları güçlendiğinde baharın başlarında (Nisan) yükseliyor gibi görünüyor. Bu, Çin üzerindeki atmosferde mümkün olan plazmanın enerjilerini yükseltir. Kawasaki hastalığının mevsimi birçok bölgede dikkat çekilmiş ancak özellikle Japonya ' da çarpıcı. Bu yıl İngiltere ' ye vuruyor gibi görünüyor. Neden İngiltere bu yıl Japonya ' ya karşı? Bu hastalığın ve C-19 ' nin neden AB ' ye sert vurduğunu hem de Asya ve Kaliforniya'yı kurtardığını söylesem? İnanır mısın?

 

Atmosferik ve okyanus önlemler atmosferdeki basınç kalıplarına bir bağlantı ortaya çıkardı ve salgının başlangıcından önce yaz aylarında yüzeyden troposferik atmosferik seviyelere kadar yüzeyden kaynaklanan rüzgar akışını ortaya çıkardı. Hava akımındaki atmosferik basınç değişiklikleri suyun dışlanma bölgesi boyutunu değiştirebilir. Bu, aerosollarda viral yayılmayı etkileyebilir. Dış bölgesinin büyüklüğü, bir plazmanın ne kadar enerji içerdiği ve aerosollerin nasıl yapılıp seyahat edilebileceği ile bağlantılıdır. Bu bahar değişimi güneşten gelen daha fazla elektromanyetik enerjinin atmosferde suda saklanmasını sağlar. Bu enerji, fiziksel olarak fiziksel olarak anlamaya başladığımız şekillerde fiziksel olarak değiştirmek için dokunulabilir.

 

Mevsim değişimi daha fazla güneş radyasyonu atmosfere giriyor, havadaki toksinleri değiştirmek için enerjiyi yakıt ediyor. Pek çok alternatif pratif pratif ve ek satıcıları hastalık için yanlış şekilde hastalıktan dolayı suçluyor. Gerçek şu ki, bu ekosistemdeki canlıların hücrelerinde mitokondriyal hasar yoluyla hücrelerinde daha düşük miktarda ez var, toksinler artan seviyelerde yapılırken bağışıklık sistemini devre dışı bırakıyor P450 sisteminde heme tabanlı proteinlere verdiği hasar. C-19 ' in heme proteinleriyle de zarar verdiğini biliyoruz. KD ' nin C-19 vuruşunda aynı anda ortaya çıkması şaşırtıcı olmamalı.

Havadan gelen toksinler de olumsuz bir şarj kullandığı için bu, elektrostatik itici güçler yüzünden "enerjisiz uçmalarına" olanak sağlar. Rüzgar yönü, KD ' nin etyolojisinin bulmacasının bir başka anahtarı olmuştur. Rüzgar güney yönde estiğinde salgın öncesi en düşük KD vakalarının sayısı bildirildi. KD davaları Japonya 'nın dört bir yanında rüzgarlar döndüğünde ve Çin' den uzakta güneybatı yönde esti. Bu her zaman Japonya ' nın kuzeyinde düşük basınç sonucu meydana geldi. 2020 baharında rüzgarlar Orta Doğu ve Kuzey Avrupa ' ya doğru ters yönde esti. Bu, İran, İtalya, İspanya ve İngiltere ' nin neden kötü patladığını açıklayabilir. Ayrıca NYC'nin neden AB ' den tohumlandığını ve California'nın neden kurtulduğunu da açıklayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı