300 BİN İİBFLİ MEZUN İŞSİZ GEZİYOR!

Bazen medya gündem etmeye çalışsada İİBF'lilerin öfkesi dinmiyor.Şu anda 300 bin İİBF'li işsizlikle savaşıyor.işsiz mezunların sesine kulak veren yok.

İşsizler ordusunun büyük bir bölümünü oluşturan İİBF'liler özel sektörde deneyimsiz oldukları için iş imkanı bulamıyor.Kamuda ise İİBF'liler için yok denilecek kadar az istihdam alanı yaratılmış durumda.
İİBF Her Yıl 30 Bin Mezun Veriyor
 
Türkiye'de 166 Üniversitenin 95'inde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi var.95 üniversitenin de İİBF'nden 200 öğrencinin mezun olduğu kaba bir hesapla ortada.Açıköğretim'den mezun olanlar da eklenince olayın ciddiyeti daha da anlaşılıyor.Mezun olan binlerce öğrenci işsizlikle yüz yüze.
 
 
8 işsizden Biri İİBF'li
 
TÜİK'in 15 Kasım'da açıkladığı veriler Türkiye'deki işsiz sayısının 2.5 milyonun üzerinde olduğunu gösteriyor.Her yıl 30 bin İİBF'li de işsizler ordusuna katıldığına göre Türkiye de her 80 kişiden 1'i İİBF mezunu!
 
Son verilere göre Türkiye'de genç işsizlerin toplam işsiz sayısına oranı yüzde 18,6, yani 450 bin genç işsiz var. Verilere bakılırsa bu işsizlerin büyük bir bölümünü, 300 bini aşkın İİBF'li oluşturuyor.
 
İİBF'li İşsizler Sorunu Git Gide Büyüyor
 
Tecrubesiz oldukları için özel sektörde iş bulamayan İİBF'liler ,Kamuda yaratılan yetersiz istihdam alanı yüzünden de iş bulamıyor.Kamuda 300 bin İİBF'li için sadece 10 bin kişilik kadro açılmış durumda.Yani her 30 İİBF mezunundan yalnızca 1'i kadrolu olabiliyor.Sorunun kaynağı olarak öğrencilerin büyük bir bölümünün İİBF tercih etmeleri görülse de ,asıl sorun kaynağının 95 fakülte açan devlet-yök işbirliğinde olduğu ortada.
İİBF ÖZEL HABERLERİNİ VE YENİ MEMUR İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri