30 Şehire Yeni Tedbirler geldi! 2 Ekim 2020

YENİ TEDBİRLER GELDİ !!

Dünyada ve ülkemizde olup bitenleri birinin en doğru, en günce, en organik şekilde sizlere anlatması gerektiğine inandığımız için çıktığımı bu yolda hedeflediğimiz noktaya geldik. İhtiyacımız olan tek şey siz değeri takipçi ve okuyucularımızın kıymetli beğenilerini kazanmak. Bu kapsamda elimizden gelen her şeyi siz değerli takipçilerimiz için yapacağımızdan emin olmanızı istiyoruz. Saygılarımızla.

Son dakika..28 İlimizde K’orona Yasakları Tekrar Bașladı!
28 İlimizde K’oronav’irüs Yasakları Yeniden Bașladı
C’orona v’irüs s’algınında v’aka sayıları artması nedeniyle risk grubu içerisinde yer alan 65 yaș üstü vatandașların birçok ilde belli saatler haricinde sokağa çıkmaları kısıtlandı.

Geçtiğimiz günlerde de Cumhurbașkanı Erdoğan, il bazında 65 yaș üstü vatandașların ulașım saatlerinde sınırlama yapılabileceğini duyurmuștu.

Geçtiğimiz aylarda haftalarca süren 65 yaș üstü sokağa çıkma yasağı normalleșme adımları içerisinde kademeli olarak kaldırılmıștı.

Ancak birçok ilde 65 yaș üstü vatandașlara düğüne ve pazara gitmeme gibi yeniden yasaklar geldi.

Ankara İl Pandemi Kurulu, 65 yaș ve üzeri ile kronik rahatsızlığı olan vatandașların düğün, cenaze, taziye, pazaryeri, sosyal faaliyetler vb. gibi topluca bulunulan alanlara girmelerinin kısıtlanmasına karar verdi.

Öte yandan taksi, dolmuș ve toplu ulașım araçlarında șoför mahalli ile yolcular arasında fiberglas ile bölümleme yapılması kararlaștırıldı.

BURSA: Bursa Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararı ile risk grubunda yer alan 65 yaș ve üzerindeki vatandașlarımızın sağlığınıkorumak amacıyla sokağa çıkma ve ikametten ayrılma kısıtlaması getirildiğini duyurdu.

KAYSERİ: 65 yaș ve üzeri vatandașlarımızın sağlıklarının korunabilmesi amacıyla İlimiz genelinde; düğün, kına, nișan, nikah, mevlit, sünnet merasimi, vb. gibi toplu etkinliklere (anne, baba, dede, nine, amca, dayı, teyze ve hala haricinde) 65 yaș ve üzerindeki misafirlerin kabul edilmemesine, 65 yaș ve üzeri vatandașlarımızın sağlıklarının korunabilmesi amacıyla toplu tașıma araçlarını sadece sabah 11:00’dan, akșam 15:00’a kadar kullanabilmelerine 65 yaș ve üzeri vatandașlarımızın sağlıklarının korunabilmesi amacıyla Pazar, AVM, Sosyete Pazarı vb. gibi toplu alıșveriș mekanlarına girișlerinin sınırlandırılmasına karar verildi.

SİİRT: Siirt Valiliğinden yapılan açıklamada, Vali Osman Hacıbektașoğlu bașkanlığında toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunca bazı kararlar alındığı belirtildi. Açıklamada ise șu ifadeler kullanıldı: * 65 yaș ve üstü için yeni düzenleme yapıldığı, vatandașlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla 65 yaș ve üzeri vatandașlarımızın saat 17.00-24.00 saatleri arasında dıșarı çıkmalarının yasaklanmasına, c’orona v’irüsü ile mücadele konusunda șehrin içinde bulunan belediyeye ait billboardların etkin kullanılmasına, Covid-19 ile mücadele konusunda ilde bulunan tüm kamu personelinin, göreve çağrılacak șekilde hazır bulunmasına karar verilmiștir”.

ȘANLIURFA: 06.00-10.00 ve 16.00-18.00 saatlerinde toplu tașıma araçlarını kullanmaları yasaklandı.

VAN: Van Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada ise, alınan kararlar gereği il genelinde 65 yaș ve üstü vatandașların düğün, nișan, sünnet ve mevlit gibi toplu törenlere katılmasının yasaklandığını bildirdi. * 65 yaș ve üzeri olanların sabah saat 07.30- 10.00 ile akșam saat 16.30- 19.00 arası șehir içinde, mahalle ve ilçeler arası toplu tașıma yapan araçlara (belediye ve halkotobüsü, minibüs) binmesi yasaklanmıștır.
YALOVA: 65 yaș üstü vatandașların sabah 09:00 ile akșam 21:00 saatleri dıșında sokağa çıkması kısıtlandı.

ELAZIĞ: Düğün, nișan, kına törenlerine katılımlarının birinci yakını hariç olmak üzere ikinci bir karara kadar kısıtlandı. Bu gruptakikișiler pazar yerlerine saat 11.00’den gidebilecek.

BARTIN: Aktif vakaların yaș dağılımının değerlendirilmesi sonucunda, 65 yaș üstü kișilerin 10.00-20.00 saatleri haricinde sokağa çıkmalarını yasakladı.

KÜTAHYA: 65 yaș ve üzeri vatandașlarımızın belirlenen bölgelerdeki park, kahvehane kıraathane, kafeterya, çay ocağı ve çay bahçeleri, pastahane, oyun salonları, han, kulüp dernek binaları ve lokalleri gibi kapalı ve açık oturma alanlarına hafta sonu 12:00 – 19:00, hafta içi saat 16:00 – 19:00, saatleri arasında girmeleri yasaklandı.

KIRIKKALE: C’orona v’irüsü vakalarının artması ile beraber Kırıkkale’de 65 yaș ve üstü için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu toplanarak 65 yaș üstü için kararlarını açıkladı. Buna göre kent genelinde 65 yaș ve üzeri insanların sokağa çıkmaları 10:00 ile 18:00 saatleri arasındasınırlandırıldı

MANİSA: 65 yaș ve üzeri vatandașların 17.00- 20.00 saatleri arasında toplu tașıma araçlarını kullanmaları, ilçe pazarlarına 17.30’dan sonra girmeleri ve birinci derece akrabaları dıșındaki düğünlere katılması
yasaklandı.
SİVAS: İl Pandemi Kurulu Olağan Değerlendirme Toplantısı, Sivas Valisi Salih Ayhan bașkanlığında gerçekleștirildi. Toplantıda, kentteki corona virüsü vakalarının seyri ve alınması gereken tedbirler masaya yatırılarak 65 yaș ve üzeri vatandașların sokağa çıkıșları 10.00- 17:00 saatleri arası ile sınırlandırıldı.

TUNCELİ: 65 yaș ve üstü her gün saat 10.00- 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecek.

KOCAELİ: Kocaeli İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı. 20 Ağustos tarihli kararlar bugün Kocaeli Valiliği tarafından duyuruldu.
ESKİȘEHİR: Kıymetli hemșehrilerimiz, İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nun 9 Haziran 2020’de almıș olduğu karar ile 65 yaș ve üstü vatandașlarımız sabah 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilmektedir. * Kurul, 17 Ağustos 2020 tarihinde ise 65 yaș ve üzeri vatandașlarımızın 17.00-19.00 saatleri arasında toplu tașıma araçlarını kullanmamaları gerektiği konusunda tavsiye kararı almıștır. * Bu sebeple; 20 Ağustos itibariyle 65 yaș ve üstü vatandașlarımızın serbest kartları 10.00-17.00 ve 19.00-20.00 saatleri arasında kullanıma açık, bu saat aralıkları dıșında ise kullanıma kapalı olacaktır.

KARABÜK: Karabük Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Hıfzıssıhha Kurul kararında 65 yaș ve üzeri vatandașların 08.00-10.00 ve 17.00-20.00 saatleri arasında toplu tașıma araçlarının kullanımının kısıtlandığı açıklandı. Kısıtlamadan araç șoförlerinin de sorumlu olduğu, kurala riayet etmeyen vatandașların tespit edilmesi durumunda ihlalde bulunan vatandașlarla birlikte duruma müsaade eden araç șoförlerine ceza kesileceği duyuruldu.

İZMİR: 65 yaș ve üstü vatandașların, mahallelerine en yakın semt pazarı, markette alıșverișlerini sabah 10.00-12.00
saatleri arasında yapmalarına karar verildi. Bu yaș grubuna, birinci derece yakınlarının hariç düğün, taziye gibi toplu bulunulan yerler yasak. Toplu tașıma araçlarını 10.00- 16.00 saatleri arasında kullanacaklar.

KONYA: Konya Umumi Hıfzıssıhha Kurulu’nca 65 yaș ve üstü ile kronik hastalığı bulunan vatandașlar için sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Karar gereği bu kișilerin her gün saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkabilecekleri, diğer saatler de ise sokağa çıkma kısıtlaması getirilmesine karar verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Cinsellik Haberleri

Karaciğer yağlanması olan ünlü oyuncu son halini paylaştı