3 bin 258 güvenlik görevlisi personeli alımı

3 bin 258 güvenlik görevlisi personeli alımı

İŞKUR aracılığıyla 3 bin 258 güvenlik görevlisi personeli alımı yapılıyor. Kamu kurum ve kuruluşları ile özel kuruluşlara yapılan alıma en az lise mezunu adaylar başvuru yapabilecek. Peki başvuru nasıl yapılacak? İŞKUR aracılığıyla yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması ve güvenlik kartına sahip olması gerekmektedir. İlana başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adayların Çalışma ve İş Kurumuna kayıtlı olması gerekmektedir. Kayıtlı olmayan adaylar https://esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak kayıt yaptırabilirler. İŞKUR kaydı olanlar ise aşağıdaki bağlantı adresine giderek başvurusunu yapabilir. İŞKUR, eski adı "İş ve İşçi Bulma Kurumu" olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR'u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor. İşsizlik, Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde. Yani Türkiye genelinde 3 milyon 715 bin işsiz var. İşçi ile işvereni buluşturan İŞKUR, işsizlik oranları arttıkça daha da önemli bir konuma yerleşti. Ekonomik gelişmelere paralel olarak İŞKUR’un iş yükü azalıyor veya artıyor. İŞKUR, sadece iş ve işçi bulma fonksiyonu icra etmiyor. İstihdamın korunması ve geliştirilmesi gibi görevleri de bulunuyor.

ALIM YAPAN KURULUŞLARDAN BAZILARI

HACI İNCE KONYA ENTG ET VE HAYV. SAN VE TİC A.Ş., PRONET GÜVENLİK VE DANIŞMA HİZMETLERİ A.Ş , AŞAR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ, HEDEF GÜVENLİK ANONİM ŞİRKETİ , SİSTEM GÜVENLİK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. , YSS ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ , SECURİTAS GÜVENLİK HİZMETLERİ A Ş , İZMİR DOKUZ EYLÜL EĞİTİM HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ , YENİÇERİ ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ ANONİM ŞİRKETİ , SİSTEM GÜVENLİK HİZMETLERİ LTD.ŞTİ. , TEPE SAVUNMA VE GÜVEN. SİSTEM., NOKTA ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ TİC.LTD.ŞTİ , TEPE SAVUNMA VE GÜVENLİK SİS.SANA.Ş..

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR aracılığıyla yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adayların en az lise mezunu olması ve güvenlik kartına sahip olması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞEKLİ

İlana başvurular İŞKUR üzerinden yapılacak. Başvuru yapmak isteyen adayların Çalışma ve İş Kurumuna kayıtlı olması gerekmektedir. Kayıtlı olmayan adaylar https://esube.iskur.gov.tr adresi üzerinden giriş yaparak kayıt yaptırabilirler. İŞKUR kaydı olanlar ise aşağıdaki bağlantı adresine giderek başvurusunu yapabilir.

https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048

İŞKUR İşsizlik maaşı 2018'te ne kadar? 

Çalışma ve İş Kurumu tarafından teklif edilen bir işi, haklı bir nedene dayanmaksızın reddeden vatandaşkarın, işsizlik maaşı kesilir. İşsizlik ödeneği aldığı dönemde kayıt dışı olarak çalıştığı tespit edilenlerin maaşı kesilir. İşsizlik maaşı alırken emekli maaşı almaya başlayanların maaşı kesilir.

HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Son 4 ayda maaşı değişmeyen ve her ay 3000 lira brüt ücret alan bir işçi, son 3 yılda 600-899 gün arasında prim ödemesi varsa 6 ay boyunca ayda 1190 lira işsizlik maaşı almaya hak kazanır. Aynı primle asgari ücretliye ödenecek işsizlik maaşı 805 lira. 4000 lira brüt ücreti olup da son 3 yılda 1080 gün primi olan işsize ise 10 ay boyunca 1587 lira yani toplam 15 bin 878 lira ödeme yapılır.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI NASIL YAPILIR?

İşsizlik maaşı için en yakın İŞKUR Müdürlüğü'ne şahsen veya internetten başvurabilirsiniz. Şahsen başvurularda kimlik belgesi ve işyeri tarafından verilen ayırma belgesi isteniyor.

Başvurular çeşitli şekilde gerçekleştirilebilir. Şartlarda da belirtildiği üzere 30 gün içinde en yakın İŞKUR birimine veya elektronik ortamda www.iskur.gov.tr adresine başvuru yapılabilir. Bunlara ek olarak e- Devlet üzerinden de başvuru talebi iletilebilir. 30 gün içerisinde başvurulmaması halinde, başvuru geçersiz sayılır.

İŞSİZLİK MAAŞI BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILIR?

İş akdinin feshedilmesinden sonra 30 gün içerisinde İŞKUR'a başvurmak gerekiyor. Bu süreyi geçirmek hak düşürmese de hak kaybına yol açıyor. Süresi içinde işsizlik maaşına başvurmayanların hakkı kaybolmuyor. Ancak gecikmeniz alacağınız maaşın süresini azaltıyor. Yani 10 ay maaş alması gereken bir işçi 2 ay sonra başvurursa 9 ay maaş alıyor.

İŞSİZLİK MAAŞI NE KADAR SÜRE ALINIR?

İşsizlik maaşı alma sürenizi son 3 yıldaki çalışmalarınız belirliyor. Son 3 yılda 600 gün sigortalı çalışanlar 6 ay, 900 gün çalışanlar 8 ay ve bin 80 gün sigortalı çalışanlar 10 ay boyunca işsizlik maaşı alabiliyor.

İŞSİZLİK MAAŞI NEDİR?

İşsizlik maaşını hak eden bir şekilde işten ayrılan işçiye, yeni bir işe girene kadar belirli bir süre temel ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla devletin kısmen destek olmak için verdiği ödemeye İşsizlik Maaşı veya İsşizlik Ödeneği denmektedir. Bir artısı da İşsizlik ödeneği alınan süre boyunca sigortanızın devam etmesi hastane, sağlık kuruluşlarından yararlanmanıza olanak sağlamasıdır.

İŞKUR Nedir, Görev ve Yetkileri Nelerdir?

İŞKUR, eski adı "İş ve İşçi Bulma Kurumu" olan iş ve işçi arayanların başvurduğu bir kurumdur. İşsizlik Maaşı, İŞKUR'u önemli bir kurum haline getirdi. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), iş ve işçi bulmaya aracılık eden önemli bir kamu kuruluşudur. Günümüze kadar çok sayıda kişiyi bir işe yerleştiren veya şirketlere personel temin eden İŞKUR, istihdama önemli katkılar sağlıyor. İşsizlik, Türkiye’nin ve dünyanın önemli bir sorunu. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre işsizlik yüzde 12 seviyesinde. Yani Türkiye genelinde 3 milyon 715 bin işsiz var. İşçi ile işvereni buluşturan İŞKUR, işsizlik oranları arttıkça daha da önemli bir konuma yerleşti. Ekonomik gelişmelere paralel olarak İŞKUR’un iş yükü azalıyor veya artıyor. İŞKUR, sadece iş ve işçi bulma fonksiyonu icra etmiyor. İstihdamın korunması ve geliştirilmesi gibi görevleri de bulunuyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri