2020'de kabus bitmiyor!

2020'de kabus bitmiyor! Dünya corona virüs salgını ile mücadele ederken bir kötü haber daha geldi..

Son dakika haberlere göre, çatıya çıkıp 'Covid-19 testi istiyoruz' pankartı açtılar, savaş uçakları sağlık çalışanları için havalandı, yaz mevsiminde ise dünya bir başka felaketle yüzleşecek.

4/D Kamu İşçisi Taşeronlardan Duygulandıran Mektup! Görmek için tıklayınız

218 bin insanın ölümüne yol açan tarihi salgın dünyayı kasıp kavururken, corona virüse yakalananların sayısı 3 milyon 150 bini buldu. NASA ise 2020 için ürkütücü bir tahmin yaptı.

Yaklaşık 6 milyon test, 1 milyon 35 bin vaka, 59 bin ölüm. Yeryüzündeki her üç vakadan birinin görüldüğü ABD'ye Türkiye'den corona virüs yardımı gönderildi. Askeri kargo uçağında 500 bin ameliyat maskesi, 400 bin koruyucu önlük, 2 bin litre dezenfektan, 500 adet yüz koruyucu, 400 adet N95 tipi maske ve 1500 adet koruyucu gözlük vardı.

Corona virüse karşı tarihinin en zorlu savaşlarından birini veren ABD'de, sağlık çalışanlarına destek için savaş uçakları gösteri uçuşu yaptı. Blue Angels-Mavi Melekler ve Thunderbirds-Gök Gürültüsü Kuşları adlı savaş uçakları New York semalarında nefes kesti.

New York'ta canla başla corona virüs hastalarını iyileştirmek için çaba sarfeden sağlık çalışanları ise, sokaklara çıkarak savaş uçaklarını izledi. 300 bin pozitif testle vakaların yaklaşık üçte birinin ortaya çıktığı New York'ta, 23 bin can kaybı kayıtlara geçti.


Peru'nun b aşkenti Lima'daki devasa hapishane Miguel Castro Castro'da başlayan isyan devam ediyor. Cezaevinin çatısına çıkan mahkumlar, "Covid-19 testi istiyoruz, yaşam hakkımız var" pankartı açtı. Cezaevindeki isyanda ölü sayısı ise dokuza çıktı.

Miguel Castro Castro'da yakınları olanlar, derin bir vadiye kurulmuş ve etrafı favelalarla çevrili cezaevini tepeden endişeyle izliyor. Güney Amerika'da Brezilya'nın ardından en çok vaka görülen ikinci ülke olan Peru'da, 31 bin 190 test pozitif sonuçlandı.


Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsanora ve destekçilerinin küçümsediği corona virüs salgını, Güney Amerika ülkesinde bir günde 520 can aldı. Bir günde gerçekleşen en yüksek ölüm olarak kayıtlara geçen can kaybı, 24 saatte ABD ve İngiltere'nin ardından dünyada üçüncü sırada. Amazonas eyaletinin en büyük kenti Manaus'ta açılan toplu mezar ise, dolmaya devam ediyor.

Filipinler'in Quezon şehrinde tepeden tırnağa koruyucu ekipman giymiş sağlık çalışanları, ellerinde corona virüsü yenen 16 günlük bir bebeği ellerinde tutuyor.


Kobe ismi takılan erkek bebek, çocuk hastanesinden taburcu edilen ilk Covid-19 hastası. Corona virüs Pasifik Okyanusu'ndaki adalar ülkesi Filipinler'de 8 bin 212 insana bulaştı, 558 hasta yaşamını yitirdi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki corona virüs kurbanı bir polis, sağlık çalışanları tarafından toprağa veriliyor. Bir ayı aşkın süredir sokağa çıkma yasağı uygulanan dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi Hindistan'da, 31 bini aşkın vaka var.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri