2020 Sigara Alkol Zam Gelişmesi

2020 Sigara Alkol Zam Gelişmesi

2020 yılına sayılı saatler kala alkol ve sigara zammıyla ilgiliş bir son dakika gelişmesi yaşandı! Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre Alkol ve tütün ürünlerine otomatik vergi zammı, 2020 yılının ilk 6 ayında uygulanmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla yayımlanan maddede, alkol ve zam oranına ilişkin detaylar yer alıyor.
 

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren alkol ve sigara zamları hakkında bu sabah bir son dakika gelişmesi yaşandı. Bu sabah Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, 2020 yılının Ocak- Haziran dönemi içerisinde alkol ve sigaraya zam yapılmayacak. ÖTV kanununun 12. maddesinin 3. fıkrası hükmünün, ÖTV (III) sayılı listenin; içecekler, alkol ve tütün ürünlerinden alınacak maktu ÖTV tutar ve oranlarını belirleyen (A) ve (B) cetvellerinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmayacağı kaydedildi.


 
OCAK-HAZİRAN AYINDA ZAM YOK
Kararda verilen hükmü, "6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun 12 nci maddesinin (3) numaralı fıkrası hükmü, aynı Kanuna ekli (III) sayılı listenin (A) cetvelinde yer alan malların asgari maktu vergi tutarları ile (B) cetvelinde yer alan malların asgari maktu ve maktu vergi tutarları hakkında 2020 yılı Ocak-Haziran dönemi için uygulanmaz." denildi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri