2019 Toplu Sözleşme Memur Zammı İlk Rakam Belli Oldu

2019 Toplu Sözleşme Memur Zammı İlk Rakam Belli Oldu

Türkiye Kamu-Sen olarak toplu sözleşmede, çalışanların insanca yaşayabileceği bir ücret istiyoruz açıklaması ile birlikte 2019 yılında asgari ücrete yapılan zam oranında teklifle masaya oturacak.

Genel Başkan Geylan’ın neden minimum % 26 memur maaş zammı isteyeceğine dair detaylı açıklamasını yorumsuz olarak yayımlıyoruz:

Geylan, "Toplu sözleşme dönemi yaklaşıyor. 1 Ağustos ile 31 Ağustos tarihleri arasında bir aylık sürede kamu çalışanlarını temsil eden sendikalarımız Hükümet ile masaya oturacak ve önümüzdeki iki yılın özlük ve mali haklarını masaya yatıracaklar. Şu anda 2019 yılı içerisinde kamu çalışanlarının almış olduğu maaş zammı yüzde 9. Geçtiğimiz hafta Mart ayı enflasyon rakamları yüzde 19.31 açıklandı. 2019 yılı sonu itibarıyla Merkez Bankası'nın enflasyon beklentisi yüzde 14 buçuktur.

Yani yıl sonunda hedeflenen enflasyon tutmuş olsa dahi kamu çalışanları 2019 yılında yüzde 5,5 cepten yiyecek. Dolayısıyla Türkiye Kamu Sen olarak yetkili olduğumuz dönemlerde uygulandığı gibi enflasyon artı 2 puan refah puanını talep ederek memurlarımızın ve emeklilerin enflasyon karşısında ezilmelerini önlemek istiyoruz. Beklentimiz ortaya çıkan ekonomik koşulların altında ezilen kamu çalışanlarının bu toplu sözleşme bittiğinde önümüzdeki 2 yıl için insanca yaşayabilecekleri ücrete kavuşmalarıdır.

MEMUR ZAM ORANI EN AZ % 26 OLMALI

Hükümet bu yılbaşında asgari ücrete yüzde 26 zam yaptı. Aynı dönemde memurlarımızın maaş zammını da %9 olarak belirlemişti. Bu kabul edilebilir mi? Dolayısıyla kamu çalışanları için de bu baz alınmalıdır diye düşünüyorum. Bunun altında bir zam oranının söz konusu olmaması gerekir. Biz ekonomik değerleri masaya yatıracağız, ekonomik ön görüleri masaya yatıracağız ve Hükümete diyeceği ki değerler bunlar, öngörülerimiz bunlar ve talebimiz budur" şeklinde konuştu.

MEMURLARA 3600 EK GÖSTERGE GÜNDEME GELMELİ

Geylan, Cumhurbaşkanı'nın ek gösterge konusunun Meclis açıldığında gündeme geleceğini söylediğini belirterek, "Bu söze itibar ediyoruz" dedi. Geylan,  4 meslek grubunun yanı sıra tüm kamu çalışanlarının ek göstergelerinin yükseltilmesi, yardımcı hizmetler sınıfının da ek göstergeden yararlandırılması şeklindeki talebini de bir kez daha yineledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Siyaset-gündem Haberleri