2016 KPSSde BİNLERCE adayın sınavı iptal edildi

KPSS önlisansta 1034 adayın sınavı iptal edildi

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilen 2016 KPSS önlisans oturumuna katılan adaylardan sınavı iptal edilenlerin sayısı belli oldu.
Buna göre KPSS önlisans oturumunda sınav kurallarını ihlal eden bin 34 adayın sınavı iptal edildi. Sınavların iptal edilme gerekçeleri farklılık gösteriyor.
Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) önlisans oturumunda sınavı iptal edilen 1034 adayın iptal gerekçeleri arasında başı sınava getirilmemesi gereken eşyalarla girmek bulunuyor.
 
Her türlü anahtar, cep telefonu, kol saati, takı, cüzdan gibi eşyaların sınav salonuna sokulması yasak. Bu şekilde sınav salonuna girdiği için sınavı geçersiz sayılan aday sayısı 616 olarak açıklandı.
 
Geçerli bir kimlik belgesi olmadığı için de 141 adayın sınavı geçersiz sayıldı.Sınav bittikten sonra işaretleme yapmak da ÖSYM tarafından sınavın iptali kararı alınacak koşullardan biri olarak belirtiliyor.
 
Bu kurala uymayan 34 adayın da sınavı iptal edildi. KPSS'de kopya gibi skandalların ardından ÖSYM tarafından yapılan sınavlarda yoğun güvenlik önlemleri alınmaya başlanmıştı. 
2017 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN
 
2016 KPSS GELİŞMELERİ PERSONEL ALIMLARI TWİTTERDE TIKLA TAKİP ET
Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Kamu Personel Alımları 2024 Haberleri